Haberler

Balyoz Sanığı Çetin Doğan'dan Yeniden Yargılama Talebinin Reddine İtiraz

Balyoz davasında yeniden yargılama talepleri ikinci kez reddedilen sanıklar, avukatları aracılığı ile bu karara itiraz etti.

Balyoz davasında yeniden yargılama talepleri ikinci kez reddedilen sanıklar, avukatları aracılığı ile bu karara itiraz etti. İtiraz dilekçesinde yargılamanın yenilenmesi isteminin reddine dair kararın görevli olmayan hakimler tarafından yapıldığı iddia edildi. Dilekçede TÜBİTAK raporunun yeni delil niteliği taşıdığı ifade edilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanık olarak dinlenilmesi gerektiği belirtildi.

Balyoz davasından hükümlü bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve emekli Albay Hakan Büyük'ün avukatı Hüseyin Ersöz, yeniden yargılama talebinin oluşturulan yeni heyet tarafından reddedilmesi üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak karara itiraz etti. Avukat Ersöz tarafından mahkemeye sunulan 11 sayfalık dilekçede, Balyoz davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından 9 Ekim 2013 tarihinde onandığı hatırlatıldı.

ORDUYA "KUMPAS" KURULDUĞU BELİRTİLDİ

Onama kararının ardından başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yürütme ve yasama organına mensup kişiler tarafından kolluk ve yargı içinde örgütlenmiş yasadışı bir yapının TSK mensuplarına "kumpas" kurduğu şeklindeki değerlendirmeler yaptıkları anlatılan dilekçede, "Bu açıklamalar mahkemenizin 2010/283 E sayılı dosyası ile asker kişilerin yargılandığı diğer davalarda yaşanan önemli hukuka aykırılıklarla birlikte değerlendirildiğinde hukuki sürecin adil yargılanma hakkına aykırı olarak sonuçlandığı yönünde bir kanının kamuoyunda hakim olmasına neden olmuştur. Sayın Başbakanın yargı içinde örgütlenen 'paralel devlet', Başbakanın Siyasi Başdanışmanı Sayın Yalçın Akdoğan'ın 'Milli orduya kumpas kuruldu' ve eski Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in 'Yargıtay'ın imamı var' sözlerinden hareketle müvekkillerin yargılandığı 2010/283 E sayılı dosyada hakimlerin tarafsızlıklarını ortadan kaldıran karar ve uygulamalar birlikte değerlendirilerek yargılamanın yenilenmesi talep edilmiştir" denildi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN TANIK OLARAK DİNLENİLMELİ"

Poyrazköy davasına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen TÜBİTAK Raporu'na da ayrıntılı olarak yer verilen dilekçede, raporun yeni delil niteliğinde olduğu vurgulandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Danışmanı Yalçın Akdoğan'ın ve eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in beyanlarının araştırılması ve tanık olarak dinlenilmesi gerektiği belirtilen dilekçede, beyanlarına başvurulmamasının maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını engelleyen bir yaklaşım olduğu ifade edildi. Yeniden yargılama talebinin reddine karar veren heyette yer alan Üye Hakim Abdullah Öztürk'ün hukuka aykırı tutukluluk halinin devamına karar vermesi nedeniyle HSYK'ya şikayet edildiği ifade edilen dilekçede, hakim Öztürk ile müvekkiller arasında husumet bulunduğu belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çetin Doğan Yargıtay İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title