Haberler

Balyoz Planı Davasındaki Tahliyeler

Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım, cezaevinden tahliyesinin ardından memleketi Iğdır'a geldi.

Balyoz Planı davasından 45 ay Hadımköy Cezaevi'nde tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'nin "İhlal" kararı vermesinin ardından tahliye edilen Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım, memleketi Iğdır'a geldi.

Ankara'dan Iğdır'a uçakla gelen Yıldırım, Iğdır Havaalanı'nda Türk bayraklarıyla karşılandı.

Araç konvoyu eşliğinde ailesinin yaşadığı Yaycı köyüne geçen Yıldırım'ı, köyün girişinde akrabaları ve köylüler, kurban keserek karşıladı. Otomobilden inen Yıldırım, vatandaşlarla yürüyerek annesi Hacı Hava Yıldırım'ın evine gitti.

Yıldırım, ellerinden öptüğü annesine uzun süre sarılarak hasret giderdi.

Hava Yıldırım, "Bugün benim için bayramdır, çok mutluyum, oğlum geldi Onu bir kere daha bana göstermeyi nasip eden Allah'a şükürler olsun. Rabim herkese böyle mutlu günler nasip etsin" dedi.

Yıldırım da hep bu anı hayal ettiğini belirterek, "Bu anı bana yaşatan Allah'a şükürler olsun. Annemi, akrabalarımı çok özlemiştim. Hemşehrilerim beni bugün de yalnız bırakmadı. Bana inandılar. Mutluyum. Tarifsiz bir mutluluk içindeyim" diye konuştu.

Daha sonra kent merkezinde bulunan Haydar Aliyev Parkı'na geçen Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Balyoz Planı davasında 45 ay tutuklu kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün burada sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizler bana inandınız, güvendiniz. Balyoz davasında 45 ay tutuklu kaldım. Geçen hafta Anayasa Mahkemesi, yaptığımız başvurular sonucunda bizleri haklı buldu ve yerel mahkemeye yönlendirdi. Yerel mahkeme de bizleri serbest bıraktı." - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Anayasa Mahkemesi Hanifi Yıldırım Hadımköy Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title