Haberler

Balyoz Planı" Davası

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davası kapsamında, bazı sanıkların avukatı Hüseyin Ersöz, kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında soruşturma başlatılması talebiyle HSYK'ya dilekçe gönderdi.

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davası kapsamında, bazı sanıkların avukatı Hüseyin Ersöz, kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında soruşturma başlatılması talebiyle HSYK'ya dilekçe gönderdi.

Sanıklardan emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Albay Hakan Büyük'ün avukatı Hüseyin Ersöz, şikayet dilekçesini, HSYK'ya gönderilmek üzere İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanlığı'na sundu.

Dilekçede, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılan bilirkişi incelemesinde elde edilen sonuçlarda "suç konusu dijital dokümanların tamamının sahte olduğunun açıkça ortaya konduğu" savunularak, "Gerek cd'ler üzerindeki el yazılarının başka bir yerden kopyalandığı gerekse dijital dokümanlardaki sahteciliklerle ilgili yapılan tüm taleplere karşın, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek için kasten bilirkişi incelemesi yaptırmayan hakimlerin sorumluluklarına gidilmesi gerektiği açıktır" denildi.

Yargı mensuplarının görev aldıkları yargılama süreçlerinde tarafsız ve bağımsız hareket etmek yükümlülüğü altında oldukları belirtilen dilekçede, "Görevlerini bu yükümlülüklerinden ayrılarak taraflı olarak yerine getiren şikayet edilen hakimler, yargılamanın her aşamasında sistematik, hukuka aykırı karar ve uygulamalar gerçekleştirmişler ve hakimlik vasıflarını kaybetmişlerdir" ifadesine yer verildi.

Dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Maddi gerçeğin üstünü örtmek için çaba sarf eden, sanıkların hürriyetini kanuna aykırı olarak kısıtlayan, sahte delilleri üreten kişileri korumak saikiyle hareket eden ve sahtecilik iddialarını araştırmayarak müvekkiller hakkında adil yargılanma hakkına aykırı olarak hüküm kuran, kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken ile üye hakimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmasını ve cezalandırılmalarını, şikayet edilen hakimler hakkındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden el çektirilmelerini talep ediyoruz."

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkan ve üyeleri de şikayet edildi

Öte yandan, avukat Hüseyin Ersöz, Balyoz davası kararını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ve 5 üyesiyle, Yargıtay Savcısı Hüseyin İnce hakkında da adli ve idari soruşturma başlatılmasını talep eden dilekçesini, nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'na gönderdi.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Hüseyin Ersöz Çetin Doğan Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title