Haberler

Balyoz Mağduru Yarbay Türksoyu'na 827 Bin Lira Tazminat

Güncelleme:

Balyoz Davası'ndan tutuklanarak 2 yıl 11 ay 26 gün tutuklu kalan Jandarma Kurmay Yarbay Oğuz Türksoyu, açtığı maddi tazminat davasında 827 bin kazandı.

İstanbul'da 5 yıl önce 'Balyoz davası'nda tutuklanıp, 2 yıl 11 ay 26 gün tutuklu kaldıktan sonra, beraat eden bir çocuk babası Jandarma Kurmay Yarbay Oğuz Türksoyu, haksız tutuklamaya karşı açtığı maddi ve manevi tazminat davasında toplam 827 bin 176 lira 84 kuruş tazminat kazandı.

DARBE PLANI HAZIRLADIKLARI ÖNE SÜRÜLDÜ

Eski 1'inci Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın liderliğinde, askerlerin darbeye zemin hazırlamak için Balyoz Darbe Planı'nı hazırladıkları iddiasıyla, 24 Haziran 2011 yılında Jandarma Kurmay Yarbay Oğuz Türksoyu, tutuklanıp İstanbul Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevi'ne gönderildi.

13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI ALDI

364 sanıkla birlikte İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Türksoyu, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

YENİDEN YARGILAMA SONUCU SERBEST KALDI

Aralarında Türksoyu'nun da bulunduğu hükmü onanan 237 sanığın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru kabul edildi. Yeniden yargılanan Oğuz Türksoyu ve diğer sanıklar 31 Mart 2015 tarihinde beraat etti.

MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Oğuz Türksoyu'nun, avukatı Olgun Kemal Aksoy, müvekkilinin 2 yıl 11 ay 26 gün haksız yere tutuklu kaldığını belirtip, Maliye Hazinesi'nden 750 bin lirası manevi, 115 bin 231 lirası maddi toplam 865 bin 231 lira tazminat istemiyle İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

"GENERAL OLOMA YOLU KAPANMIŞTIR"

Avukat Aksoy dilekçesinde, haksız tutuklama nedeniyle müvekkilinin tüm aile ve iş hayatının altüst olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kendisi terörle mücadelede sarf ettiği üstün gayret ve diğer başarılı çalışmaları nedeniyle toplam 74 takdirname almıştır. Bu haksız dava sonucunda yargılanmaya başlayınca, kıta komutanlığı yerine Bilecik Eğitim Tugayı'nın Kurmay Başkanlığı'na atanmıştır. Bu haksız dava nedeniyle general olma yolu da kapanmıştır. Kendisi halen Foça Er Eğitim Tugayı Kurmay Başkanlığı görevini yürütmektedir. Beraat etmiş olsa dahi, bir şekilde terör örgütü üyeliği suçlaması ile yargılanmış ve tutuklanmış bir subayın general olma ihtimali neredeyse kalmamış durumdadır. Mesleki açıdan yılların emek ve birikimini bir anda yok etmiştir. Maddi ve manevi toplam 865 bin 231 lira tazminatın verilmesini talep ediyoruz."

AVUKAT DIŞINDA KİMSE KATILMADI

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 29 Aralık 2015 tarihinde yapılan duruşmaya Avukat Olgun Kemal Aksoy dışında kimse katılmadı. Cumhuriyet Savcısı Cihat Buldu mütalaasında, bilirkişi raporunda belirtilen maddi ve manevi tazminata hükmedilmesine karar verilmesini istedi.

TOPLAM 827 BİN LİRA TAZMİNAT KAZANDI

Erhan Atlı Başkanlığındaki mahkeme heyeti Oğuz Türksoyu'na yasal faizi hariç 77 bin 176 lira 84 kuruş maddi, 750 bin lira manevi toplam 827 bin 176 lira 84 kuruş tazminat ödenmesine hükmetti.

AVUKATA DA 40 BİN LİRA VEKALET ÖDENECEK

Mahkeme ayrıca hazineyi Türksoyu'nun avukatına 40 bin 507 lira 30 kuruş vekalet ücreti ödemesine karar verdi. Hazine avukatı kararı temyiz etti.

Balyoz davasının kumpas olduğu anlaşılınca mağdur olan askerler bir bir tazminat davaları açmaya başlamış, bir çoğu da açtıkları davalarda yüklü miktarda tazminat almaya hak kazanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Doğan İstanbul İzmir Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

cv2:

bu paraları bunları yalandan ve siyaseten içeri tıkanlar ödesin. kendi ikballeri için bu senaryoyu uygulayanlar ne olacak

13
0
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

ASKERE KUMPAS KUR DAVANIN SAVCISI OL PKK YA AÇIL DOĞUYU TESLİM ET SONRA SIKIŞINC AKANDIRILDIM DE İŞTE BUNLAR YARGILANMADIKÇA HAK HUKUK ADELET SAĞLANMAZ TERÖR BİTMEZ

5
1
yanıtYanıtla
para ver ne dersen onu yaparlar:

bunlara para ver yine içeriye girerler.

1
2
yanıtYanıtla
Sener sen:

Pareleldir parelel pistt:)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title