Haberler

Balyoz Davasının Tutuklu Savcısı Mehmet ve Ahmet Altan'ın Gözaltına Alındığı Soruşturmada "Tanık"...

Haber: Serpil KIRKESER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHAGazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gözaltına alındıkları soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Haber: Serpil KIRKESER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gözaltına alındıkları soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. FETÖ / PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski Balyoz Davası savcısı Hüseyin Kaplan "tanık" sıfatıyla dinlendi.

ADLİYEDE İFADESİ ALINDI

FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında "FETÖ / PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 21 Ağustos'ta tutuklanan Balyoz Davası duruşma savcısı Hüseyin Kaplan dün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Tanık sıfatıyla ifadesi alınan Hüseyin Kaplan, daha sonra tekrar Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

ALTAN KARDEŞLER ADLİYEYE GETİRİLECEK

Öte yandan 10 Eylül'de gözaltına alınan Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmeleri bekleniyor.

AHMET ALTAN'IN ÇOCUKLARI DA ADLİYEYE GELDİ

Ahmet Altan'ın oğlu Kerem ve Kızı Sanem Altan da destek için adliyeye geldi. Gazeteci Yasemin Çongar da Altan Kardeşlere destek için adliyeye gelenler arasında yer aldı.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay'ın talimatı üzerine, Altan Kardeşler darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 Eylül'de gözaltına alınmıştı. Savcılığın gözaltı yazısında, youtube üzerinden yayın yapan "Özgür düşünce" isimli TV programına darbeden bir gün önce konuk olarak katılan Ahmet Altan ile programı sunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın bu programda, darbe çağırışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları belirtilmişti. Bu söylemler kapsamında hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı tehdit ettikleri iddia edilen yazıda, şüphelilerin darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri ifade edilmişti. Darbe girişiminin, terör örgütüyle fikir ve eylem birlikteliği içinde olmadan bir gün öncesinden bilmelerinin mümkün olmayacağı belirtilen yazıda, bu nedenle şüphelilerin, darbe girişiminde bulunan bir kısım terör örgütü mensubu askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledikleri iddialarına yer verilmişti.

NAZLI ILICAK DA ŞÜPHELİ

Söz konusu programa katılan Nazlı Ilıcak'ın bu soruşturmada da "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınacak. Nazlı Ilıcak, 30 Temmuz'da "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi Nazlı Ilıcak Mehmet Altan Ahmet Altan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title