Haberler

Balyoz Davasındaki Tahliyeler

Balyoz planı davası sanıkları, Anayasa Mahkemesinin "ihlal" kararı kapsamında, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda, Silivri Cezaevi ile Hadımköy ve Hasdal askeri cezaevlerinden tahliye edildi.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde tahliye kararının ardından toplanan sanık yakınları, burada halay çekti, şarkı söyledi. Dışarıda bekleyen vatandaşlar da sanıkların cezaevinden çıkışı sırasında, alkışlarla "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı.

Tahliye olan emekli askerlerden bazıları basın mensuplarına açıklama yaparken, bazıları ise açıklama yapmadan cezaevinden ayrıldı.

Emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy, kucağında kendisi cezaevindeyken dünyaya gelen küçük çocuğuyla yerleşkeden çıktı. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ise korumalarıyla cezaevinden ayrıldı. Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı da basın mensuplarına açıklama yapmadı.

Tahliye olan sanıkların büyük kısmı, cezaevi yakınına kurulan çadıra uğrayarak kendilerine destek veren vatandaşlar ve yakınlarıyla sohbet etti.

Tahliye kararı sonrası, aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Tuğgeneral Faruk Oktay Memioğlu, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ, emekli Hava Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, emekli Korgeneral Ayhan Taş, emekli Tuğgeneral Mustafa İlhan, emekli askerler Hasan Fehmi Canan, Mücahit Şişlioğlu, İhsan Balabanlı, Yurdaer Olcan, Mustafa Korkut Özaslan, Bülent Tunçay, Kadir Sağdıç, Suat Aytın, Erdem Ülgen, Hayri Güler, Gürkan Yıldız, Metin Yavuz Yalçın, Lütfü Sancar'ın da bulunduğu 92 hükümlü cezaevinden çıktı.

Sanıklardan emekli Albay Cemal Temizöz'ün başka suçtan tutuklu olduğu için cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Hasdal Askeri Cezaevi'den de ?aralarında Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu ile Kurmay Albay Önder Çelebi, Barbaros Büyüksağnak, Ali Türkşen ve Haluk Baybaş'ın da bulunduğu 41 kişi tahliye edildi.

Koramiral Deniz Cora ile muvazzaf askerler Tayfun Duman, Mehmet Örgen, Hüseyin Dilaver ve Kadri Sonay Akpolat'ın aralarında bulunduğu 24 kişi de Hadımköy Askeri Cezaevi'nden çıktı.

Davanın tek kadın tutuklu sanığı emekli Albay Berna Dönmez de Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden tahliye oldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Silivri Cezaevi Çetin Doğan Hadımköy Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title