Haberler

Balyoz Davasındaki "İhlal" Kararı

Avukat Saraçoğlu: "Anayasa Mahkemesi'nin kararını alınca mahkemeye sunacağız. Bundan sonraki süreçte yasal gereklilik olarak yeniden yargılama olacak" "Biz hukukçuyuz. Amacımız, mahkemeleri tesir altında tutmak değildir.

Balyoz Planı davasında hüküm giyen Tümgeneral Bülent Kocababuç'un da aralarında bulunduğu 16 sanığın avukatı Kemal Yener Saraçoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararını alınca mahkemeye sunacaklarını belirterek, "Bundan sonraki süreçte yasal gereklilik olarak yeniden yargılama olacak" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin sanıkların haklarının ihlal edildiği yönündeki kararının ardından Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Saraçoğlu ile avukatlar Günizi Dizdar, Ziya Kara ve İhsan Nuri Tezel,  tahliye, yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması taleplerini içeren dilekçeleri Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

Daha sonra adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Saraçoğu, kapatılan özel yetkili mahkemelerin 2009'dan bu yana özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik yaptığı yargılamalarda, adil yargılanma haklarına ilişkin ağır ihlaller yaşandığını söyledi.

Bu nedenle Türk hukukunun ağır yaralar aldığını ve Türk halkının adalete olan inancının sarsıldığını savunan Saraçoğlu, "Ancak milli orduya kurulan kumpasa gerçek vatanseverler ve inançlı insanlar inanmamıştır. Yıllarca hapislerde haksız yere tutulan askerler de yargılamalarda kumpasların ortaya çıkarılacağına inanmış, hiçbir zaman devletine, mahkemesine karşı isyan içinde olmamıştır. Müvekkillerimiz, hükümleri dahi 'vatan sağ olsun' diyerek karşılamıştır" dedi.

"Adaletin itibarının iadesi sağlanacak"

Saraçoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla, Balyoz Planı davası mağdurlarının adil yargılanma haklarının ihlal edildiği ve yargılanmanın yenilenmesi gerektiğinin tespit edildiğini belirterek, "Bu kararla, yara almış Türk adaletinin itibarının iadesinin sağlanacağını ve yaralarının sarılacağını ümit ediyoruz" dedi.

İnfazın durdurulması ve geri bırakılmasına ilişkin taleplerini mahkemeye ilettiklerini ifade eden Saraçoğlu, "Talepleri inceleyecek mahkemenin adalet sistemine yeni bir katkıda bulunacağını, adil bir değerlendirme yaparak, hukuka ve vicdani kanaatlere uygun alacağı kararla infazı durduracağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

"Karar UYAP üzerinden de görülebilir"

Bir gazetecinin, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı mahkemeye ulaştı mı?" sorusuna Saraçoğlu, kararın UYAP üzerinden görülebileceğini ifade ederek, bazı avukatların da Anayasa Mahkemesi'nin kısa kararını almak için Ankara'da olduklarını söyledi.

Saraçoğlu, "Kararı alınca mahkemeye sunacağız. Bundan sonraki süreçte yasal gereklilik olarak yeniden yargılama olacak" dedi.

Mahkemeye gelen avukatların 81 kişi için başvuruda bulunduğunu dile getiren Saraçoğlu, yine UYAP üzerinden de başvuru yapılabileceğini anlattı.

Saraçoğlu, "Bu davada görev alan avukatlar, davanın ve soruşturmanın başından bu yana çok büyük fedakarlıklarla çalışmış ve adalet nöbetini de tutmuştur. Bu adaletin tecellisinin sonuna kadar gene nöbetimizi devam ettirerek takipçisi olacağız ve başvurularımızı da tamamlayacağız" diye konuştu.

"Bugün tahliye kararları çıkabilir mi?" şeklindeki soruya da Saraçoğlu, "Ümit ediyoruz. Tabi, sayın mahkemenin vereceği karardır. Biz hukukçuyuz. Amacımız, mahkemeleri tesir altında tutmak değildir. Sadece haykırıyoruz. Adaletin bir an evvel tecelli etmesini talep ediyoruz" yanıtını verdi.

Saraçoğlu, mahkemenin tedbir olarak talepleri topluca ele alabileceğini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Bülent Kocababuç İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title