Haberler

Balyoz Davası Sanık Yakınlarından Anıt Mezar'da Basın Açıklaması

Balyoz davasında tutuklu Albay Kadri Sonay Akpolat'ın kızı Ece Akpolat, "Başbakanımız'ın 'devlet içinde devlet oldular' diyerek güvenmediğini açıkça ifade ettiği özel yetkili mahkemelerce mağdur edildik."

Balyoz davasında tutuklu Albay Kadri Sonay Akpolat'ın kızı Ece Akpolat, "Başbakanımız'ın 'devlet içinde devlet oldular' diyerek güvenmediğini açıkça ifade ettiği özel yetkili mahkemelerce mağdur edildik. Bu mahkemeleri savunan yok. Bu mahkemeler kapatıldı, bunun mağduriyetini biz çekiyoruz" dedi.

Balyoz Davası'nda tutuklu sanıkların çocuklarından bir grup, Adnan Menderes'in Topkapı'daki Anıt Mezarı girişinde açıklama yaptı.

Grup adına basın açıklamasını, tutuklu Albay Kadri Sonay Akpolat'ın kızı Ece Akpolat okudu. Davadaki bütün delillerin karartıldığını iddia eden Akpolat, uydurma gerekçelerle babalarının haksız bir suçlama ile mağdur edildiğini ifade etti.

Akpolat, "balyoz"un kendilerine vurulduğunu ve darbeye karşı olduklarını dile getirerek, "Aleni darbe yapmış, bütün siyasi partileri kapatmış, parti başkanlarını hapse atmış ve on binlerce genci işkenceden geçirmiş Kenan Evren neden 32 yıldır dışarıda- Neden gerçek darbeciler korunuyor da sahte delillerle

"darbeye teşebbüs ettiği" iddia edilen babalarımız 20 yıl hapis cezası alıyor-" dedi.

Mağdur çocukları olarak yapılan haksızları herkese anlatmak için yola çıktıklarını ifade eden Akpolat, "Başbakanımız'ın "devlet içinde devlet oldular" diyerek güvenmediğini açıkça ifade ettiği özel yetkili mahkemelerce mağdur edildik. Bu mahkemeleri savunan yok. Bu mahkemeler kapatıldı, bunun mağduriyetini biz çekiyoruz" diye konuştu.

Akpolat, devlet büyüklerini ve ulusal gazeteleri ziyaret edeceklerini belirterek, herkes için adalet istediklerini dile getirdi.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un oğlu Selim Yavuz da Balyoz Davası'nda babasının 18 yıl hapis cezası aldığını söyleyerek, "Adnan Menderes'i asan mahkeme şimdi de babalarımıza ceza verdi. Adnan Menderes'in cezası neyse babalarımızın cezası da aynıdır. Mahkemedeki deliller sahteydi. Bunun ortaya çıkması zaman meselesidir" dedi.

Açıklamaya, Orgeneral Bilgin Balanlı'nın kızı Burcu Balanlı, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un kızı Nil Kutluk, Pilot İsmail Taş'ın oğlu Akın Taş ve emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un oğlu Selim Yavuz da katıldı.

Davadaki tutuklu sanık yakınları da ellerinde "Balyoz zulmüne son",

"mağdur olduk ey halkım unutma bizi" ve "Balyoz kararları hukuk katliamıdır" yazılı dövizler açtı.

Muhabir: Melike Gallenkuş

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Bilgin Balanlı Selim Yavuz Ahmet Yavuz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title