Haberler

Balyoz Davası'nın Temyiz Duruşmasında Yarın Savunma Günü

Güncelleme:

'Darbeye teşebbüs iddiasıyla' açılan davada 325 emekli ve muvazzaf subay ile amirallerin temyiz duruşmasında yarın savunmalar alınmaya başlayacak.

Kamuoyunda 'Balyoz Darbe Planı' adıyla bilinen 'darbeye teşebbüs iddiasıyla' açılan davada 16-20 yıl hapis cezalarına çarptırılan 325 emekli ve muvazzaf subay ile amirallerin temyiz duruşmasında yarın savunmaların alınmasına başlanacak.

Ankara'da Yargıtay'da 3 hafta başlayan, 356 sanıktan 325'inin 16- 20 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldığı davanın temyiz duruşmalarına, geçen hafta ara verilmişti. Yargıtay yarın yeniden başlayacak temyiz duruşmasında sanık avukatları savunmalarını verecek. Temyiz duruşmaları başladığında Ankara'da Yargıtay binası önünde taplanan ve duruşmaları takip eden hükümlü yakınlarının yarın yine Ankara'ya gidecekleri ve Yargotay önünde toplanacakları belirtildi.

Geçen cumartesi günü de Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen subay ve amirallerin eş ve yakınları, yarın başlayacak savunmaların ardından Ağustos sonu veya Eylül başı karar beklediklerini, herşeyin normal gitmesi halinde, Yargıtay Başsavcısı'nın tebligatnamesine göre, davanın beraatle sonuçlanması gerektiğine inandıklarını söyledi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title