Haberler

'Balyoz Davası'nın Firari Sanıkları Kırmızı Bültenle Aranacak

Balyoz davası kapsamında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 3 sanıktan Kurmay Binbaşı Ahmet Rahtuvan Göknak ile Yüzbaşı Ali Göznek hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

Balyoz davası kapsamında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 3 sanıktan Kurmay Binbaşı Ahmet Rahtuvan Göknak ile Yüzbaşı Ali Göznek hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında mahkeme, 21 Eylül 2012 tarihinde kararını açıklamıştı. Mahkeme, yargılama aşamasında ifadesi alınmayan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Kurmay Albay Ahmet Gökhan Rahtuvan ve Yüzbaşı Ali Göznek'in dosyasını ayırmıştı.

Dosyaları ayrılan 3 sanığın yargılanmasına bugün başlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıkların yanı sıra avukatları da katılmadı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken, davanın açılmasından bu yana kendilerine ulaşılamadığı ve savunmaları alınamadığı için firari durumunda bulunan sanıklar Göknak ile Göznek'in, yurt dışına çıktıklarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeye bilgi verildiğini açıkladı. Emniyet Müdürlüğü yazısında, Göknak'ın 26 Şubat 2009, Göznek'in de 18 Eylül 2011 tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına çıktıkları belirtildi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken, bu iki sanığın yurt dışına çıktıklarının bildirildiğinden haklarında kırmızı bülten çıkartılarak aranmasına karar verdiklerini belirtti.

Ayrıca Başkan Diken, diğer sanık Levent Ersöz'ün de İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü yönünde mahkemeye yazı ulaştığını bildirdi. Ersöz'ün sağlık durumunun elvermesi halinde duruşmada hazır edilmesi için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yazı yazılmasına karar verilerek duruşma ertelendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Levent Ersöz Ömer Diken Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title