Haberler

Balyoz Davası'nda Mahkeme Kararını Açıkladı ) )

365 sanıklı Balyoz Davası'nda en ağır cezayı Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına aldı.36 kişinin de beraat ettiği davada diğer sanıklarda 16 yılla 20 yıl arasında hapis cezalarına çaptırıldı.

365 sanıklı Balyoz Davası'nda en ağır cezayı Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına aldı. 36 kişinin de beraat ettiği davada diğer sanıklarda 16 yılla 20 yıl arasında hapis cezalarına çaptırıldı. Karar oy birliğiyle alındı.

69 sanık hakkında da yakalama kararı çıkarılıdı.

Haber: Serpil KIRKESER - Cem TURSUN, İSTANBUL - DHA

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Yaklaşık 4 saatlik aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'nın üzerine atılı "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs"suçu sabit olduğundan suçun işleniş biçimi suçun işlendiği yer ve zaman, suçun konusunun önem ve değeri dikkare alınarak eylemlerine uyan ve lehlerine olan 765 sayılı TCK'nın 147. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti eylemin eksik teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek kararda şu ifadelere yer verdi:

"Cezalarından 765 sayılı TCK'nın 61/1 maddesi uyarınca indirim yapılarak takdiren ve teşdiden 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi"

79 SANIK 18 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme Heyeti Ergin Saygun, Nejat Bek, Engin Alan, Suha Tanyeri,Abdullah Can Erenoğlu, Metin Yavuz Yalçın, İhsan Balabanlı, Kadir Sağdıç, Cengiz Köylü, ve Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Heyeti Dursun Çiçek Şafak Yürekli ve Ahmet Zeki Üçok'un aralarında bulunduğu 218 sanığı da 16 yıl hapis cezasına çaptrıldı. Mahkeme bazı sanıklar çok küçük bir bölümü için duruşmadaki iyi hallerini gözönüne aldı. 22 kişinin cezası bu iyi halden ötürü 13 yıl 4 aya düşürüldü. Kararın açıklanmasının ardından izleyiciler kararı karşılıklı alkışlarla protesto ettileri. İzleyiciler ve sanıklar İstiklal Marşı'nı okudu. İzleyiciler gözyaşlarına boğuldu. Engin Alan'ın eşi ağlayarak duruşma salonunu terk etti.

(Tür: İstanbul)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Fırtına Özden Örnek Çetin Doğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title