Haberler

Balyoz Davası'nda Kumpas" İddianamesi Tamamlandı

* İddianamede, Gazeteci Mehmet Baransu bir numaralı şüpheli olarak yer aldı.

* İddianamede, Gazeteci Mehmet Baransu bir numaralı şüpheli olarak yer aldı.

Genelkurmay Başkanlığı ile aralarında Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 6 kişi de müşteki olarak iddianamede yer aldı.

276 sayfalık iddianame mahkemeye gönderildi.

Haber: Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK / İstanbul DHA

"Balyoz Davası'nda kumpas" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Faruk Söker tarafından hazırlanan 276 sayfalık iddianamede Mehmet Baransu 1. numaralı şüpheli olarak yer alıyor. Baransu'nun yanı sıra Gazeteciler Ahmet Altan, Yıldıray Oğur, Yasemin Çongar ve Tuncay Opçin "Şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI İDDİANAMEDE "MÜŞTEKİ"

İddianamede, Ahmet Zeki Üçok, Hakan Büyük, Çetin Doğan, Kadir Sağdıç, Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Nedim Ulusan ile Genelkurmay Başkanlığı da "müşteki" olarak yer aldı.

BARANSU'YA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Baransu'ya yöneltilen suçlamalar şöyle: "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri emin etme", "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama", "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, Terör örgütü propagandası yapmak."

Diğer şüphelilerinde benzer suçlardan cezalandırılması istendi.

İDDİANAME MAHKEMEDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 276 sayfalık iddianameyi onayladı. Onaylanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianame onaylanırsa şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Mehmet Baransu Çetin Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title