Haberler

Balyoz'da Beraat Eden Sanıklar Kararın Ardından Dha'ya Konuştular

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılandığı davada tüm sanıklar beraat etti.

"TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR"

Savcı Ramazan Öksüz'ün esas hakkındaki mütalaasının ardından sanıklar savcının esas hakkındaki mütalaasına katıldıklarını belirterek beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti tüm sanıklar hakkında sanıkların yüklenen suçları işlediğinin sabit olmadığını belirterek beraat kararı verdi. Beraat kararının verilmesinin ardından salonda bulunan sanıklar, avukatları ve izleyiciler beraat kararını ayağa kalkarak alkışlarla karşıladı. Sanıklar dava aşamasında yaşamını yitiren Albay Ali Tatar ve emekli Albay Murat Özenalp için saygı duruşunda bulundu. Öte yandan salondaki izleyiciler "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları attı ardından mahkeme heyetini tebrik ettiler.

"CUMHURİYET MAHKEMESİ VERDİ KARARINI"

Dava sonrası adliyeden çıkan Özden Örnek, "Şuanda çok değişik şeyler içinde olduğumuzu görüyorsunuz" derken, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ise, "Söylenecek bir şey yok. Cumhuriyet mahkemesi verdi kararını, ondan öncekiler mahkeme değildi" diye konuştu. Emekli Orgeneral Ergin Saygun da, "Adalet tecelli etti. Ama çok zulmettiler. İnşallah yapanların yanına kalmayacak. Baştan beri içime oturan bir laf vardı, ' Türkiye kalın bağırsaklarını temizliyor' diye. Bize bu lafı layık görenleri de bir defa daha üzüntülerimi belirtmek istiyorum" dedi.

"ÜLKEYİ PERİŞAN ETTİLER"

Emekli Orgeneral Çetin Doğan ise, "Bu dava bizim açımızdan sonuçlanmadı hala. Çünkü bu davayı kotaranlar içeri girmedikçe bu dava bitmeyecektir. Türkiye'de hakimler, savcılar hala var. Buna güvenelim. Atatürkçü adaletten yana olan bu hakimleri destekleyelim. Çünkü adalet gerçekten de mülkün temeli. Ama zulmün aracı haline getirdiler, ülkeyi perişan ettiler" dedi. Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan da, "Mücadele ettik, sonucunu da aldık. Umarım bundan sonraki ülkemiz böyle hazin şeyler yaşamaz" diye konuştu.

ÜNİFORMALARI İLE TAHLİYE OLMUŞLARDI

Tahliye kararının ardından sanıklar çeşitli cezaevlerinden çıkmıştı. Maltepe Cezaevi'nde bulunan sanıklar ise üniformaları ile tahliye olmuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Doğan Özden Örnek Türkiye Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title