Haberler

Balyoz Sanığı Komutanların Sabıkaları Siliniyor

Güncelleme:

Balyoz Davası'nda beraat kararı kesinleşen 231 kişinin adli sicil kayıtları siliniyor. Bazı sanıklar özel sektörde iş ararken sıkıntı yaşıyordu.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi geçen hafta beraatleri kesinleşen 231 Balyoz davası sanığının adli sicillerinin silinmesi için Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı.

"SİCİL KAYITLARININ SİLİNMESİ HUSUSUNDA GEREĞİ YAPILSIN"

Balyoz Davası'na bakan ve geçtiğimiz hafta beraat kararları kesinleşenlerle ilgili Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Ankara'daki Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 21 Eylül 2012 tarihinde kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin mahkumiyet hükmünün 31 Mart 2015 tarihinde verdikleri beraat kararıyla iptal olduğunu belirttiği yazısında, "İptaline karar verilen hükümle ilgili olarak kesinleşme şerhinde adı geçen 231 sanık yönünden adli sicil kayıtlarının silinmesi hususunda gereğinin yapılması rica olunur." dedi. Mahkeme davayla ilgili gerekçeli karar ve kesinleşme şerhini de Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

BERAAT KARARI KESİNLEŞTİĞİNDE...

Mahkeme heyeti davanın 'beraat' ile sonuçlandığı 31 Mart tarihli karar duruşmasında, beraat kararının kesinleştiğinde bir örneğinin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılarak gönderilmesine ve önceki mahkumiyet hükümlerinin adli sicil kayıtlarından çıkarılmasına hükmetmişti.

ÇALIŞAMIYORLARDI

231 kişi arasında Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Engin Alan bulunurken geçen sene AYM'nin yeniden yargılanma kararıyla tahliye edilen Balyoz davası sanıkları 'sabıkalı' gözüküyor ve başvurdukları dilekçelerle adli sicillerinin düzeltilmelerini istiyordu. Balyoz davasında hüküm giydikten sonra hak ihlali gerekçesiyle tahliye edilen sanıklardan bazıları özel sektörde iş aradığını, ancak adli sicillerinde hükümlü görünmeleri nedeniyle adli sicil kaydı alamadığını dile getiriyordu. Hukukçular da, "Balyoz sanıkları arasında Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri'nin en iyi yetişmiş subay ve generalleri var. Birçoğu dava nedeniyle genç yaşta emekli olduğu ve hatta bir kısmı ordudan atıldığı için özel sektörde iş arıyorlar şimdi. Havacılar THY ve diğer özel havayolu şirketlerinde pilotluk, denizciler de deniz yolu taşımacılığında kaptanlık yapmak istiyorlar. Bu yönde girişimleri de oldu. Ancak, şirketlerin istediği uçuş ya da gemicilik sertifikalarını almak için 'adli sicil' kaydı gerekiyor." yorumlarıyla adli sicillerin silinmesinin önemini vurguluyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

omer:

onurlu serefli tsk mensuplarina kufur ve hakaret eden erdogancilar ve cemaatcilerdir birkac yil oncesine kadar havuz medya ve cemaatin gazetelerini okumadan yolunuzu secmeyin ataturkun ordusuna yapilan butun saldirilar bu kesimlerden geldi

0
3
yanıtYanıtla
Yunus ColakmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu ordu türk milletinin ordusudur turkiyecumhuriyetinin ordusudur bir kac tane elitin degil bu pasalar halktan kopuk ekmegin fiyatini bile bilmezler bu yargilanlarin bir cogu sutten cikmis akkasik sanki kendilerini oyle lanse ediyorlar aslinda oyle degildir asker kendi isini yapmali cok calismali ve dunyanin en guclu ordusu olmali

0
0
yanıtYanıtla
Yunus ColakmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu askerlerin cogu darbecidir bugun ayni imkani bulsunlar hemen darbe yaparlar cunku bunkar turkiyenin kaymak takimidir bunlar mal varliklarini aciklasinlar lojmanlar sosyal tesisler yat limanlari ve buralarda hic vazicesi almadigi halde gorev yapan askerleri aciklasinlar askerler askerlik bu elit tabakaya hizmet degil bu pasalar emekli oluyor halä milletin sirtindan inmiyorlar bunlar yetmemis gibi bir de din dusmanligi yapiyor bunlar

0
0
yanıtYanıtla
Düşünce Pınarı:

Türkiyedeki siyasi hakimiyet savaşı Balyozcuları kurtardı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title