Haberler

Baltalı Cinayet Sanıklarına Ömür Boyu Hapis

Güncelleme:

Kayseri'de, tartıştıkları Ahmet Girgin'i, başını baltayla ezerek öldürdükleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan 2 sanık, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri'de, tartıştıkları fabrika işçisi 22 yaşındaki Ahmet Girgin'i, başını baltayla ezerek öldürdükleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanıklar 25 yaşındaki Hüseyin Çilsal ile 21 yaşındaki Kerim Şahin, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 17 Temmuz'da Kayseri'nin Develi İlçesi Camikebir Mahallesi Oruza Sokak'ta meydana geldi. Seramik fabrikasında işçi olarak çalışan Ahmet Girgin, iş arkadaşları Hüseyin Çilsal ile Kerim Şahin ile birlikte otomobil kiraladı. 3 arkadaş otomobille bir süre gezdikten sonra, Girgin'in oturduğu eve geldi.

Hüseyin Çilsal, Kerim Şahin ve Ahmet Girgin ile saat 02.00 sıralarında iddiaya göre, kız meselesi yüzünden tartıştı. Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüşürken, şüpheliler evde bulunan kısa saplı baltayla, başına vurdukları Ahmet Girgin'i öldürdü.

CİNAYETİ, ÖZEL EKİP 1 SAATTE ÇÖZDÜ

Evden gelen gürültüleri duyan komşular, polise haber verdi. Kısa sürede gelen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro ekipleri, ev sahibi Ahmet Girgin'i başı ezilerek öldürülmüş halde buldu.

Çevrede güvenlik önlemi alan polisler, güvenlik kamera kayıtlarını da incelemeye aldı. Ekipler, kan tutması sebebiyle şoka girerek, olay yerinden uzaklaşamayan ve hareketlerinden şüphelenilen Kerim Şahin'i gözaltına aldı. Cinayette kullanılan kısa saplı balta da yakındaki arazide bulundu. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda cinayeti itiraf eden Kerim Şahin'in verdiği ifade ve olay yerindeki delilleri araştıran özel ekip, 1 saatlik çalışma sonunda Hüseyin Çilsal'ı da bayram namazı öncesinde yakalayarak gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan iki şüpheli tutuklandı.

'ARALARINDA NAMUS DAVASI VARDI'

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, Develi B tipi Kapalı cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar Hüseyin Çilsal ve Kerim Şahin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkemedeki ifadesinde suçunu itiraf eden ve pişman olduğunu belirten Hüseyin Çilsal, "Bir anlık sinirle vurdum. Plan yaparak öldürmedim. Tasarlayarak öldürmüş olsam, gizli bir yerde öldürürdüm. Pişmanım" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Kerim Şahin ise "Ahmet ve Hüseyin'in arasında namus davası vardı . Ama benimle Ahmet arasında herhangi bir husumet yoktu. Benim ölen Ahmet'e vurduğuma dair hiçbir delil de yok. Tahliyemi talep ediyorum" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, her iki sanık hakkında da 'tasarlayarak adam öldürme' suçunu işledikleri gerekçesiyle, hiçbir indirim yapmayarak, ömür boyu hapis cezası verdi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Ahmet Girgin Kerim Şahin Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title