Haberler

Baltalı Yasak Aşk Cinayetine Çifte Müebbet

Güncelleme:

Samsun'da arkadaşını baltayla öldürdürüp, 10 parçaya böldüğü ileri sürülen şahıs ile ona yardım eden karısına, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da arkadaşını baltayla öldürdükten sonra 10 parçaya böldüğü ileri sürülen şahıs ile kendisine yardım eden karısına 20'şer yıl hapis cezası verilmesini Yargıtay 1. Ceza Dairesi az buldu. Karı-koca, yeniden yargılandıkları mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

BALTAYLA ÖLDÜRÜP, CESEDİ POŞETLERE KOYDU

İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2008 yılının Mart ayında meydana gelen olayda, Denizli'de inşaatlarda çalışan Engin P. (42), arkadaşı Sebahattin Yener'i (43) eşi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla öldürmüştü. Engin P., Sebahattin Yener'in cesedini evinin tuvaletinde 10 ayrı parçaya bölüp poşetlere koymuş, arkadaşının ceset parçalarını ve olayda kullandığı baltayı Mert Irmağı'na atmıştı. Evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Yener'in kaybolması üzerine yapılan araştırma sonucu suçlarını itiraf eden Engin P. ve eşi Reyha P. (34) tutuklanmıştı. Engin P. hakkında 'canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan, eşi Reyha P. hakkında ise 'suç delilini gizlemek' suçundan Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Reyha P. daha önce verdiği ifadede, ölen kişi ile büyük aşk yaşadığını itiraf ederek, "Olay gecesi cinayetle hiçbir ilgim yok. Yasak aşk yaşadım. Benim suçum, kocam cinayeti işleyince olayı anlatmamak oldu. Çocuklarımın da bu olay sonrası canı yandı. Adalete güveniyorum ve tahliyemi istiyorum" demişti.

YARGITAY, 20 YILI AZ BULDU

Ancak kocasıyla birlikte 20 Mart 2008 tarihinde tutuklanan Reyha P., 531 gün tutuklu kaldığı Samsun Kapalı Cezaevi'nden 2 Eylül 2010 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Müdahil Avukatı Ata Giritli'nin gayretleri sonucu Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Reyha P. hakkında "cinayete iştirak" suçundan yeniden dava açmıştı. Söz konusu dava diğer davayla birleştirildi. Avukat Giritli, cinayet gecesi evde bulunan Reyha-Engin P. çiftinin çocuklarının da duruşmada tanık olarak dinlenmesini istemişti. Küçük kızın ifadesi doğrultusunda annesi Reyha P. yaklaşık 3 yıl önce yeniden tutuklanmıştı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2012 yılı Kasım ayında görülen davada, tutuklu yargılanan Engin P. ve eşi Reyha P., 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Müdahil avukatı Ata Giritli, davanın peşini bırakmadı ve Engin P. ve eşi Reyha P.'ye verilen cezayı az bularak Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne temyizde bulundu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararı bozdu ve Engin P.'nin eşinin maktul ile cinsel beraberlik yaşadığını önceden bildiği ve bu ilişkiyi kabullendiğini, Reyha ile birlikte öldürme kararını verdikten sonra yaptıkları plan çerçevesinde Reyha'nın vasıtasıyla maktulü evlerine çağırdıklarını, Reyha'nın birlikte alkol aldığı maktul ile cinsel ilişkiye girdiğini ve maktulün uyumasından sonra evde saklanan Engin'i çağırdığı, Engin'in küçük balta ile uyuyan maktulün boynuna vurarak öldürdüğü gerekçesiyle her iki sanığın da, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1-a maddesi gereğinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin haklarında verilen 20'şer yıl hapis cezasını az bulması üzerine Ergin P. ile eşi Reyha P.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden yargılandılar. Müdahil avukatı Ata Giritli, her iki sanığında hunharca bir şekilde tasarlayarak birlikte cinayet işlediklerini belirterek, Yargıtay Ceza Dairesi'nin talebi doğrultusunda her ikisinin de müebbet hapis cezasına çarptırılıp adaletin yerini bulması gerektiğini söyledi.

TELEFON KAYITLARIYLA SAVUNMA

Engin P., "7 yıldır tutukluyum. 5 yıl tutukluluk halinden yararlanıp tahliyemi istiyorum. Daha önceki savunmalarımı tekrar ederim" dedi. Reyha P. ise, "Ben bu cinayeti işlemedim. Telefon kayıtlarında 5 saniye içinde 2 ayrı yerde olmam mümkün değil. Eğer kızımın ilk ifadesi ile son ifadesi karşılaştırıldığında benim suçsuz olduğum ortaya çıkar. Hiçbir şekilde öldürme olayına karışmadım. Suçsuzum" diye konuştu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

Mahkeme heyeti Engin P. ve eşi Reyha P.'yi "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan Yargıtay'ın talebi doğrultusunda önce her ikisini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra Reyha P. ve Engin P.'nin duruşmadaki iyi hallerini de göz önünde bulundurarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını müebbet hapis cezasına çevirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Denizli İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title