Haberler

Balta Yerine, "Odun Kırma Makinesi"

Kahta ilçesinde odun kırarak geçimini sağlayan Abdullah Telli, odun kırma makinesi sayesinde rahata kavuştuğunu belirtti.

Kahta ilçesinde odun kırarak geçimini sağlayan Abdullah Telli, odun kırma makinesi sayesinde rahata kavuştuğunu belirtti.

Kent merkezinde fırınların odununu kıran 55 yaşındaki Telli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, odun kırarak geçimini temin ettiğini ifade etti.

Balta ile odun kırmanın hem yorucu hem de zaman kaybı olduğunu aktaran Telli, şunları kaydetti:

" Konya'da bir fabrikanın odun kırma makinesi ürettiğini duyunca bu makineyi almaya karar verdim. Traktörün arkasına bağladığım makine ile odun kırmaya başladıktan sonra artık baltaya veda ettim. Makine sayesinde hem zaman kaybını önledim hem de yorulmayarak daha çok odun kırıp ekonomik anlamda daha fazla kazanmaya başladım. Artık, modern oduncu olmanın mutluluğunu yaşıyorum."

Telli, odun kırma makinesi sayesinde ayrıca yorulmadan işten eve dönmenin rahatlığını da yaşadığını ifade etti.

Karşıyaka Mahallesinde fırıncılık yapan Ziya Bozan ise odunun en az un kadar önemli olduğunu belirterek, bu zamanda oduncu bulmanın çok zor olduğunu kaydetti.

Bozan, odun kıranların genelde yaşlı kesim olduğunu belirterek, odunları bittiğinde zor durumda kaldıklarını ancak bir makine ile bu sorunlarının ortadan kalktığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Konya Kahta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title