Haberler

Balon Turlarının Yeni Adresi Frig Vadisi ve Gordion

MUSTAFA BAYER / HAYATİ İKİZOĞLU - Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya sınırları içinde yer alan Frig Vadisi ile Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Gordion'da sıcak hava balonu turları yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

MUSTAFA BAYER / HAYATİ İKİZOĞLU - Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya sınırları içinde yer alan Frig Vadisi ile Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Gordion'da sıcak hava balonu turları yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Aslantaş, Frig Vadisi ve İhsaniye ilçesinde sıcak hava balonu ile gerçekleştirilen deneme uçuşları için geldiği Afyonkarahisar'da AA muhabirine açıklama yaptı.

THK'nın bir işletmesi olan Gökçen Havacılık'ın balonla uçuşu ilk başlatan kurum olduğunu belirten Aslantaş, Kapadokya'da 4 balonla uçuşları sürdürdüklerini, 2012'den beri de Pamukkale'de uçuş gerçekleştirdiklerini aktardı.

Havacılığın Türkiye'de gelişmeye açık bir sektör olduğuna işaret eden Aslantaş, Frig Vadisi'nin tarihi ve doğal güzellikleri ile balon uçuşları için çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

- "Balon, doğal güzellikleri görmek açısından alternatif aktivite olacak"

Aslantaş, Emre Gölü çevresinde sıcak hava balonuyla deneme uçuşu yaptıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Balonla tur her yerde yapılabilir. Belli bir potansiyelin, talebin olması gerekiyor. Frig Vadisi, balon uçuşları için çok önemli bir yer. Bu konuda uzun zamandır çalışıyoruz. Frig Vadisi'nin özellikle Yazılıkaya ve İhsaniye civarı, doğal güzellikleriyle balon turları için gayet güzel bir yer. Afyonkarahisar çevresi bir termal bölge. Termal tesislerde en fazla iki saat kalabilirsiniz. İki saat sonra vaktinizi geçirmek için bir aktiviteye ihtiyacınız var. Balon uçuşunun Afyonkarahisar'ın doğal güzelliklerini görmek açısından bir alternatif aktivite olacağını düşünüyorum."

- "27 Eylül'den itibaren Gordion'da balon uçuşlarına başlayacağız"

Balon uçuşlarının Afyonkarahisar'da da yapılabilmesi için Valilik ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü desteğiyle çalışma başlattıklarını anlatan Aslantaş, "Ankara'nın Polatlı Belediyesi ile de protokol imzaladık. 27 Eylül'den itibaren Polatlı'nın tarihi ve turistik bölgesi Gordion'da balon uçuşlarına başlayacağız." dedi.

Aslantaş, balon uçuşlarının devlet desteğiyle yaygınlaştırılmaya çalışıldığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Bu alanda kurum olarak yeni bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Buna katkıda bulunmaktan mutluyuz. Bunun yanında Efes'te paraşüt atlayışları yapıyoruz. Gençlerimizi oraya davet ediyoruz. Paraşütle atlama eğitimi veriyoruz. Aynı zamanda macera tutkunlarına 12 bin feet yükseklikten tarihi Efes harabelerine atlayış zevki sunuyoruz. Bu etkinliğe yerli ve yabancılardan çok talep var."

Orman yangınlarıyla mücadele eden tek özel filo

Gökçen Havacılık'ın Türkiye'de orman yangınları ile mücadele eden tek, Avrupa'nın ise en büyük özel filosuna sahip olduğunu aktaran Aslantaş, şunları kaydetti:

"Orman yangınları ile mücadele en önemli faaliyetlerimizden biri. Şu anda Türkiye'de 4 ilde, İzmir, Adana, Antalya ve Milas-Bodrum hava meydanlarında bulunan 5 uçak ile orman yangınlarıyla mücadele hizmetlerine katkıda bulunuyoruz. Bu yıl yaklaşık bin saat uçuş yaptık. İtalyan, Kanadalı ve Türk pilotlarımız olmak üzere, uluslararası bir ekiple orman yangınlarında görev alıyoruz."

Aslantaş, 17 ilde Sağlık Bakanlığının koordinesinde hava ambulans hizmeti de verdiklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title