Haberler

Ballıca Mağarası'nı 324 Bin Kişi Ziyaret Etti

Tokat’ta bulunan Ballıca Mağarası Tabiat Parkı'nı 7 yılda 324 bin kişi ziyaret etti.

Tokat'ta bulunan Ballıca Mağarası Tabiat Parkı'nı 7 yılda 324 bin kişi ziyaret etti.

Tokat ili Pazar ilçesi sınırlarında 483 hektarda yer alan Ballıca Mağarası Tabiat Parkı hakkında bilgi veren Samsun Orman Su İşleri 11. Bölge Müdürü Emin Karaman, "Ballıca Mağarası Tabiat Parkı'nı 2007 ile 2013 yılları arasında toplamda 324 bin 59 kişi ziyaret etmiştir. 2007 yılında 39 bin 500, 2008 yılında 39 bin 400, 2009 yılında 42 bin, 2010 yılın da 33 bin 51, 2011 yılında 56 bin 778, 2012 yılında 61 bin 671 ve 2013 yılında ise 55 bin 659 kişi ziyaret etmiştir. Bizim 2014 yılında ki ziyaretçi hedefimiz ise 80 bindir. Bu hedefi tutturup ileriye dönük bu hedeflerin atmasını bekliyoruz" dedi.

Ballıca Mağarası Tabiat Parkı'nda yapılan ve hedeflenen projeler hakkında da bilgi veren Bölge Müdürü Karaman, "Elektrik tesisatı çalışması ile ilgili projelendirme bitirildi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün onayı alındı. Ardından Tabiat Varlıkları Komisyonu da bu durumu onaylayarak işletmeciye gönderildi. İstinat duvarı yapılması gereken ve heyelan bölgesi olarak görülen bir alan var. Tabiat Parkı'nın girişinde bir kısımda bu alan ileriye dönük problem çıkarmaması için istinat duvarı projesi onaylanarak yürürlüğe girmek üzeredir. En son projelerimizden biriside Ballıca Mağarası Tabiat Parkı'na giden yolun genişletilmesiyle ilgilidir. Çünkü burayı ileriye dönük turizme kazandıracaksak oraya gelen tur otobüslerinin rahat dönmeleri imkanını sağlamak içinde çalışmalarımızı başlattık. Bu bağlamda da proje hazırlık aşamasındadır. Dere tarafında yapılacak istinat duvarıyla derenin eğiminden kazanılacak alanda otobüslerin dönebilecekleri bir alan düşünüyoruz. Bununla ilgili dere üzerini kapatmadan Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile ilgili görüşmeleri yapıp, tabiat varlıkları komisyonundan da olur çıkarıldıktan sonra bu projeyi uygulamayı hedefliyoruz. Ayrıca Ballıca Mağarası Tabiat Parkı'nın işletmeciliği alan firma, şehre sağlık turizmi için gelenlerin konaklamaları için imkanlar el verdiği müddetçe kalacak yer yapmak. Bungalov tarzında yerler yapmayı düşünüyor. Ayrıca şu anki kafenin hizmet verme sorunu var. Burada ki yapıla genişleme projesi düşünülüyor" diye konuştu.

Mağara'nın ziyarete açık olduğunu belirten Müdürü Karaman, "Ballıca Mağarası'nda risk açısından geziye açılmış bölmelerde gezi düzenleniyor. Bir bölüm daha yer var bulunan, o alanda ziyarete açık olan alanlarla aynı durumdadır. Mağara içerisinde bulunan o alanda tam tespitler yapılmadı. İleriye dönük Mağara Şube Müdürlüğü ile çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Buralarda da çalışmalar yapıp risk oluşmayacak alanları da ziyarete açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karaman Ballıca Samsun Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title