Haberler

Balkondayken Kurşun İsabet Eden Kadının Ölümü Davası

Kağıthane'de havaya ateş ederek, balkondan düğünü izleyen kadınının ölümüne sebep olduğu iddia edilen İsmail Hakkı Aygüneş ile olay sırasında havaya ateş eden 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kağıthane'de havaya ateş ederek, balkondan düğünü izleyen kadınının ölümüne sebep olduğu iddia edilen İsmail Hakkı Aygüneş ile olay sırasında havaya ateş eden 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar İsmail Hakkı Aygüneş, Hüseyin Özgüven ile maktul Hülya Özdemir'in eşi Kemal Özdemir ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmaya, diğer sanıklar Muhammed Emin Aydın ve Ümit Yardım ise gelmedi.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Aygüneş, maktulü tanıdığını, işlettiği marketin müşterisi olduğunu belirterek, "Olay günü tanıdığımız bir ailenin düğünü vardı. Çok sayıda silah sesi geliyordu. Ben de ruhsatsız silahımı alarak gelin arabasının önünde 5 el havaya ateş ettim. Sonra markete geri döndüm. Yaklaşık 1,5 saat sonra maktulün öldüğünü duydum. Az bir zaman sonra market, gelen insanlarla doldu. Bana birilerinin zarar vereceğini düşünerek o gün Bursa'ya gittim. Daha sonra polis beni buradan gözaltına aldı. Yapılan incelemede mermi çekirdeğinin benim silahımdan çıkan çekirdek olmadığı anlaşıldı ve tahliye edildim. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum." dedi.

Sanık Hüseyin Özgüven ise olay günü tek başına kiraladığı araçla bölgeye gelerek düğüne katıldığını, kuru sıkı tabanca ile gelin evinin tam karşısında 4-5 el havaya ateş ettiğini ifade ederek, "Benden başkaları da havaya ateş etti. Sonra arabama bindim. Maktulün öldüğünü çok sonra duydum. Diğer sanıkları tanımıyorum. Suçsuzum beraatime karar verilmesini istiyorum." diye konuştu.

Maktulün eşi müşteki Kemal Özdemir de olay sırasında evde oturduğunu, eşinin de komşuda bulunduğunu ve olaya ilişkin bir görgüsünün olmadığını anlatarak, "Eşimin vurulduğunu komşum haber verdi. Aşağıya indim. Kimin ateş ettiğini sordum. Komşumuz Ercan Yıldırım, sanıklardan Aygüneş'in ateş etmesi sonucu eşimin vurulduğunu söyledi. Sanıktan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Şikayetçilerden maktulün oğlu Erdi Özdemir ise olay sırasında orada olmadığını, kendisine babasının haber verdiğini dile getirerek, "Olaydan bir ay sonra eski avukatımızın yanına, sanık Aygüneş'in eşi ile avukatı gelerek, şikayetimizden vazgeçmemiz için para teklif etti." iddiasında bulundu.

Sanık, müşteki ve tanıkların ifadesinin ardından avukatların talepleri alındı. Müştekilerin avukatı, olay mahallinde keşif yapılması ve davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, keşif yapılmasına ilişkin talebin daha sonra değerlendirilmesine, müştekilerin davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ümit Yardım ve Muhammet Emin Aydın'ın bir sonraki celseye zorla getirilmesine ve olay yerindeki kamera kayıtlarının gönderilmesi için emniyete yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Kağıthane'de Sultan Selim Mahallesi Sultan Selim Caddesi Ayar Sokağı'nda 22 Mayıs 2016'da düzenlenen düğünü izlemek için komşusunun balkonuna çıkan Hülya Özdemir (52), havaya ateş eden bir kişinin silahından çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Kağıthane'de Sanayi Mahallesi üzerinde düğün konvoyu hareket ettiği esnada bazı şahısların havaya ateş ettiği belirtildi.

Sanık İsmail Hakkı Aygüneş'in de gelin arabasının önüne geçerek havaya ateş ettiği, komşusunun balkonundan düğün konvoyunu izleyen maktul Hülya Özdemir'in de bu sırada başından almış olduğu mermi çekirdeği yaralanması sonucu vefat ettiği ifade edilen iddianamede, olay sonrasında bazı şüphelilerin silahlarını polise teslim ettiği ancak İsmail Hakkı Aygüneş'in kaçtığı ve bir gün sonra yakalandığı vurgulandı.

İddianamede, Aygüneş'in "olası kasıtla kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 21 yıldan 28 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Diğer sanıklar Muhammet Emin Aydın ve Ümit Yardım hakkında ise "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" suçundan 6 aydan 3'er yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, sanık Hüseyin Özgüven hakkında ise "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Özdemir Kağıthane Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title