Haberler

Balkona Konan Ebabil Kuşu Gitmek İstemiyor

Zonguldak’ta yaşayan bir ailenin balkonlarına Ebabil olduğu zannedilen kuş kondu.

Zonguldak'ta yaşayan bir ailenin balkonlarına Ebabil olduğu zannedilen kuş kondu. Balkondan gitmek istemeyen kuş için aile yetkililere ulaşmaya çalışıyor.

Zonguldak'ta bir aile balkonlarına konan Ebabil kuşu sebebiyle birçok yeri aramalarına rağmen kimsenin gelip ilgilenmemesinden şikayet etti. Ebabil kuşunun balkonda mahsur kalması sebebiyle tedirgin olan aile, yetkililerin bir an önce kuşla ilgilenmesini istiyor. Hakan Acer ve eşi Çiğdem Güler Acer, kuşun cinsi hakkında da bir şey bilmedikleri için yetkililerden yardım almak istediklerini ifade etti. Kuşun güçlü pençeleri olduğu için nadir görülen ve yırtıcı bir kuş olduğunu düşündüklerini söyleyen Hakan Acer, "Ben belediyeyi aradım ilgilenen olmadı. Orman ve Su İşleri Bakanlığını aradım. Birkaç numara aldım. Sinop'a yönlendirdiler. O numarayı da açan olmadı. Biz de fazla dokunamıyoruz. Pençeleri falan çok kuvvetli olduğu için yanaşamıyoruz. Doğal hayatına gitmesi lazım. Biz burada ne kadar bakabiliriz. ya kendisi uçup gidecek ya da yetkili birinin bununla ilgilenmesi lazım" dedi.

Hakan Acer'in eşi Çiğdem Güler Acer ise, "Akşam saatlerinde balkona çıktığımda bir şeyin hareket ettiğini gördüm. Sonra kuş olduğunu fark ettim. Kanadının kırıldığını düşündüm. Sabah olunca yetkililere haber verip tedavisi konusunda yardım alabileceğimizi düşündüm. Sabah kalktığımızda, eşimle beraber ilk işimiz yetkililere ulaşmaya çalışmak oldu, fakat hiçbir yetkiliye ulaşamadık. Hayvanı bir yere de bırakamadık. Kuşun cinsi hakkında da bir bilgimiz yok" ifadelerini kullandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çiğdem Güler Hakan Acer Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title