Haberler

'Balkanlarda Türk Kültürü ve Ahilik" Sempozyumu

Üsküp'te "Balkanlarda Türk Kültürü ve Ahilik" sempozyumu- Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak: - "Balkanlarda Türk Kültürü, İslam kültürü demektir"ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Uluslararası Balkan Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Kırşehir Valiliği'nin düzenlediği "Balkanlarda Türk Kültürü ve Ahilik" sempozyumun açılışı yapıldı.

Üsküp'te "Balkanlarda Türk Kültürü ve Ahilik" sempozyumu- Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak : - "Balkanlarda Türk Kültürü, İslam kültürü demektir"ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Uluslararası Balkan Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Kırşehir Valiliği'nin düzenlediği "Balkanlarda Türk Kültürü ve Ahilik" sempozyumun açılışı yapıldı.Açılış törenine, Tükiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Üsküp Program Koordinatörü Teoman Tiryaki, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şinasi Gündüz ve çok sayıda davetli katıldı.Açılışta konuşan Büyükelçi Şölendil, bugün dünyada yaşanan, hepimizin gözlemlediği istenmeyen gelişmelerin ahlakın, dayanışmanın, dostluğun, işbirliğin, kültürlerarası diyalog ve saygıda sıkıntıların yaşandığını gösterdiğini söyledi.Rektör Prof. Dr. Gündüz ise bu sempozyumda 600 veya 700 yıllık Ahilik geleneğinin bölgede nasıl bir miras bıraktığı konusunun ele alınacağını kaydetti."Ahilik teşkilatında tasavvuf vardır, özellikle Bektaşi geleneği önemli yer almaktadır" diyen Gündüz, Ahilik'in temelinde İslam ahlakının olduğunu belirtti.Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak da burada yaptığı konuşmada, Balkanlar'da Türk kültürünün de yaşandığını hatırlattı.Abak, "Balkanlarda Türk Kültürü, İslam kültürü demektir" dedi.Sempozyum, yarın düzenlenecek oturumun ardından sona erecek. -Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şinasi Gündüz-Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak-Tükiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Balkan Üniversitesi Şaban Abak Üsküp Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title