Haberler

Balkanlar'da Kadir Gecesi - Bosna

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde gerçekleştirilen kandil programından görüntüler Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nde camilere akın etti Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla, Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar camilere akın etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde gerçekleştirilen kandil programından görüntüler

Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nde camilere akın etti

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla, Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar camilere akın etti.

Kadir Gecesi münasebetiyle Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova, Hırvatistan ve Karadağ'daki camiler doldu taştı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ne gelen yüzlerce Müslüman, teravih namazının kılınmasının ardından Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Camide, gece boyunca Kur'an okundu, Boşnakça ve Türkçe ilahiler seslendirildi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki tarihi Osmanlı Çarşısı'nda bulunan Arasta Camisi'ne akın eden Müslümanlar, Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Camideki programa, Yiğit Paşa Külliyesi'nin açılışı için başkent Üsküp'te bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Kadir Gecesi dolayısıyla başkent Üsküp'teki Murat Paşa Camisi de vatandaşlarla doldu taştı. Camide yer bulamayan cemaat, teravih namazını cami avlusunda kıldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olan Bayraklı Camisi'nde toplanan vatandaşlar ise Kadir Gecesi vesilesiyle Kur'an okudu ve dua etti. Camide düzenlenen programda Bayraklı Cami İmamı Ramadan Mehmedi vaaz verdi.

Kadir Gecesi dolayısıyla Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar'da da teravih namazının ardından çeşitli programlar düzenlendi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Ethem Bey Camisi'ni dolduran Müslümanlar, teravih namazının ardından dua etti. Camide ayrıca, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi.

Kosova'nın başkenti Priştine'de de Fatih Sultan Mehmet Camisi'ni dolduran vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni dua ederek ve Kur'an-ı Kerim okuyarak geçirdi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, şehirle aynı ismi taşıyan camide toplanan iki bini aşkın Müslüman, dua etti, Kur'an okudu. Camideki Kadir Gecesi programı kapsamında, Zagreb İmamı Aziz Alili vaaz verdi.

Balkanların en küçük ülkesi Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki tarihi Osmanagic Camisi'nu dolduran Müslümanlar, dualar etti, Kur'an-ı Kerim okudu. Karadağ'da Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Rozaje, Bijelo Polje ve Pljevlja, Ulcinj ve Bar gibi şehirlerde de Kadir Gecesi idrak edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Gecesi Saraybosna Makedonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title