Haberler

Balkan Tohumculuk Çalıştayı, Edirne'de Yapılacak

Güncelleme:

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kaya "Balkan bölgesindeki tohumculuğun sorunları masaya yatırılacak." dedi.

Balkan Tohumculuk Çalıştayı, 10 Eylül'de Edirne'de başlayacak.

Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve diğer tohumculuk kuruluşları tarafından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen Balkan Tohumculuk Çalıştayı'nda, Türkiye'nin ve Balkan bölgesinin en üst seviyedeki tohumculuk temsilcileri bir araya gelecek.

Balkan Tarım Kongresinin devamında 8-9 Eylül'de yapılacak çalıştayın açılışında, Balkan ülkelerinden gelen davetli temsilciler, ülkelerindeki tohumculuğun son durumu ve bölgedeki işbirliği potansiyellerini anlatan sunumlar yapacak.

Çalıştay Düzenleme Kurulu ve Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, çalıştaya Türkiye dışında Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya tohumculuk derneği başkanları, Makedonya, Hırvatistan, Bosna Hersek ve diğer Balkan ülkelerinden tohumcular ve araştırmacıların katılacağını belirtti.

Program çerçevesinde tohumculuğun sorunlarının ele alınacağını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Çalıştayda Balkan bölgesindeki tohumculuğun sorunları masaya yatırılacak. Çözüm önerileri ortaya konulacak ve işbirliği imkanları görüşülecek. Çalıştayın amaçlarından biri de Balkan Tohumcular Birliğini Edirne'de kurarak, bölgede tohumculuk alanında daha sıkı ve sonuca yönelik çalışmaların yapılması, tohumlukta ve Balkan bölgesinin esas geçim kaynağı olan tarımda ticaretin arttırılması."

Kaya, çalıştaya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği  Başkanı Mete Kömeağaç, Türkiye Bitki Islahçıları Derneği Başkanı Kamil Yılmaz, tohumluk ve bitkisel üretim daire başkanlarının yanı sıra çok sayıda tohum firmasının üst düzey yöneticileri ve teknik elemanlarının katılacağını aktardı. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title