Haberler

"Balkan tarih ders kitaplarında Osmanlı ve diğer milletlerin imajı" paneli -

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde, "Balkan tarih ders kitaplarında Osmanlı ve diğer milletlerin imajı" adlı panel düzenlendi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde, "Balkan tarih ders kitaplarında Osmanlı ve diğer milletlerin imajı" adlı panel düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü'ne bağlı Saraybosna'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne bağlı Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi (BALKAR), Saraybosna Devlet Üniversitesi Tarih Bölümü işbirliği ile düzenlenen panele, Bosna Hersek ve Türkiye'den akademisyenler katıldı. Panel kapsamında Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan, Makedonya, Karadağ, Azerbaycan ve diğer ülkelerin tarih ders kitaplarında Osmanlı ve Türk imajı ele alınacak.

Panelin açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Vekili Rabia Bozkurt, panale katılanlara teşekkür ederek, panelin yeni bilgiler vereceğini ve aynı zamanda faydalı olacağından emin olduğunu söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi (BALKAR) Müdürü Dr. Mehmet Hacısalihoğlu ise panel öncesinde yaptığı konuşmada, bunun, daha önce TÜBİTAK'ın yaptığı, tarih ders kitaplarında Osmanlı ve Türk imajı adlı projenin tanıtımı olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu, "Bu proje kapsamında Balkanlar, Rusya, Kafkas ülkeleri ele alındı. Balkan ülkeleri arasında Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk ve diğer ülkeler var. Burada orta okul ve lise tarih eğitiminde Osmanlı nasıl anlatılıyor, Türkiye Cumhuriyeti nasıl anlatılıyor. Bu geçen 10 yıl içinde Osmanlı imajı bakımından bir iyileşme oldu mu, aynı zamanda bu imajın günümüzdeki ilişkilere nasıl etki ettiğini karşılıklı olarak tartışacağız" diye konuştu.

Panelde Bosna Hersek'teki tarih kitaplarında Osmanlı ve Türk imajı ile ilgili bilgi verecek olan Saraybosna Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Edin Raduşiç de panel kapsamında Balkan ülkeleri ile bu ülkelere önemli izler bırakan Osmanlı İmpartorluğu arasındaki ilişkinin ele alınacağını dile getirdi.

"Ben panelde Bosna Hersek'teki eğitim sistemi ve onun Bosna Hersek'in karışık toplumundaki yerini konuşacağım. Burada ayrıca, eğitim konusunda ülkenin gelecekte ne ile karşı karşıya kalacağı, ülkede yaşanan savaşın etkisi ve modern siyasetin etkisini anlatacağız" diyen Raduşiç, bugünkü panelin geçmiş ile ilgili birçok bilim araştırmalardan daha önemli olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Yunus Emre Türk Saraybosna Karadeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title