Haberler

Balkan Şehitlerini Anma Günü

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Bircan, mesajında, tarihin en ibret alınması gereken olaylarından birinin Balkan Savaşları olduğunu ifade etti.

Balkan Savaşları'nın Türk askerinin direnme destanı olduğunu aktaran Bircan, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız tüm savaş ve işgaller, tek askerimiz kalana kadar mücadele etmeyi gelenek haline getirmiş yüce Türk askerimizin direnme öyküsünü anlatır. Balkan Savaşları 8 Ekim 1912'de Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ'dan oluşan Balkan Birliği ile Osmanlı Devleti arasında başlamıştır. Osmanlı ordusu Bulgarlara karşı 155 gün Şükrü Paşa kumandasında Edirne'yi canları pahasına korumuşlardır. Tüm insanüstü çabalara rağmen Osmanlıya yıllarca başkentlik yapmış olan serhat şehrimiz Edirne 26 Mart 1913'de düşmüştür. Edirne savunması, Şükrü Paşa kumandasındaki ordumuzun 5 aydan fazla süren askeri okullarda okutulabilecek örneklikte bir şehir savunmasıdır. Edirne savunmasının, hiçbir yardım almadan bu kadar uzun sürmesi bile büyük bir mucizedir. Ordumuz yalnızca düşmanla mücadele etmemiş, aynı zamanda baş gösteren hastalıklar ve açlık ile de çok büyük bir felaket yaşamıştır. 26 Mart Balkan Şehitlerini anma gününde başta Edirne savunmasını yapan Şükrü Paşa ve kahraman askerlerimiz olmak üzere, esareti asla kabul etmeyen şanlı ordumuza, ülkemizi tekrar bağımsızlığa kavuşturan Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'e minnet ve şükranlarımızı sunuyorum."

Edirne Belediye Başkanı Gürkan

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, Türk askeri ve vatandaşların 104 yıl önce Balkan Savaşları'nda vatanını, kentini, toprağını korumak için emsalsiz bir mücadele sergilediğini kaydetti.

Balkan şehitlerinin açlık, sefalet ve hastalıkla boğuştuğu halde canını feda etmekten bir an bile çekinmediğini aktaran Gürkan, şöyle devam etti:

"Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türk milleti, özgürlüğü ve bağımsızlığı için kanının son damlasına kadar savaşmış biran bile vazgeçmemiştir. Edirne, tarihinin en zor günlerini yaşamıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Edirne'yi kahramanca savunan Şükrü Paşa'yı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Özgürlüğü ve bağımsızlığı için tarihin her döneminde emsalsiz bir mücadele veren Türk milletinin bir daha aynı acıları yaşamamasını Edirne'nin ve yurdumuzun dört bir yanının Türk yurdu olarak sonsuza kadar yaşamasını diliyorum."

CHP Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da, mesaj yayımladı.

Gegeoğlu, mesajında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını hiçe sayarak Edirne'yi kahramanca savunan Şükrü Paşa'yı ve kahraman şehitleri sevgi, saygı ve şükranla andığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erdin Bircan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title