Haberler

Balkan Şampiyonu Efeler Aydın'ın Gururu Oldu

Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü (AYESK), Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda şampiyon olarak Aydın’a büyük bir gurur yaşattı.

Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü (AYESK), Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda şampiyon olarak Aydın'a büyük bir gurur yaşattı.

Bulgaristan'ın Varna kentinde 25-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda Aydın'ı temsil eden şampiyon basketçileri Aydın Büyükşehir Belediyesi karşıladı.

Aydın'da 10 sporcusu ile Deplasmanlı Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig'inde mücadele eden ve 12 yıl önce kurulan Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı (AYESK), Balkan ülkelerinin katıldığı Tekerlekli Sandalye Basketbol Balkan Şampiyonası'nda Aydın'a kupa getirerek büyük bir başarıya imza attı. Şampiyon Basketçiler, Aydın Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şefika Çoban, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tahir Olçum, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı İbrahim Gürdal ile belediye çalışanları tarafından Atatürk Kent Meydanı'nda alkışlarla karşılandı. Büyük bir sürpriz yaparak Balkan Şampiyonu olan engelli basketbolcular büyük sevinç yaşadı. AYESK Başkanı Mehmet Güler ve oyuncular, Balkan Şampiyonu olmanın mutluluğunu kendilerine her zaman büyük destek veren Aydın Büyükşehir Belediyesi ile paylaştı. Engelsiz Efeler, Bulgaristan getirdikleri şampiyonluk kupasını Başkan Özlem Çerçioğlu'na ithaf ettiler.

Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere toplamda 12 ülkeden gelen 12 takım şampiyonada birinci olabilmek için ter dökerken, kupayı Türkiye adına Aydın takımı kazandı.

FİNALDE EV SAHİBİNİ YENDİLER

Turnuvada ilk olarak Yunanistan takımı ile karşılaşan AYESK maçı 45-80 gibi farklı bir üstünlükle kazanmayı başardı. Turnuva boyunca zorlu rakiplerine karşı ter döken AYESK rakiplerini tek tek devirmeyi başardı. Ev sahibi Bulgaristan'ın Varna takımıyla final maçına çıkan AYESK, Varna'yı da 52-60 yenerek Balkan Şampiyonu oldu.

AYESK Başkanı Mehmet Güler, "Turnuvaya şampiyonluk için gittik. Verdiğimiz sözü tuttuk ve Aydın'a Balkan Şampiyonluğunu kazandırdık. Emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Şimdiki amacımız önümüzdeki ay başlayacak olan Deplasmanlı Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi'nde şampiyon olmak" dedi.

Başkan Güler, şampiyonaya giderken kendilerine her konuda destek veren Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Çerçioğlu'na da teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Güler Bulgaristan Varna Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title