Haberler

Balkan Ezgileri Adana'da Esti

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanlığı’nın misafiri olarak Adana’ya gelen Bulgaristan Rusçuk doğumlu Türk Sanatçı Mesut Tunalı, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Rumeli Türküleri Konseri’nde Adanalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanlığı'nın misafiri olarak Adana'ya gelen Bulgaristan Rusçuk doğumlu Türk Sanatçı Mesut Tunalı, Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Rumeli Türküleri Konseri'nde Adanalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Birbirinden güzel eserleri Adanalı Balkan Türkleri ve Balkan Türkü dostları için seslendiren Mesut Tunalı, etkili performansıyla, salonu dolduran katılımcıları duygulandırdı.

Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen Mesut Tunalı Rumeli Türküleri Konseri'ne, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Adana Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı- Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Bulgaristan Şumnu Vilayeti Gerlova Vakfı Başkanı Orhan Mustafa, Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güner Sazak ve konuklar katıldı.

Konsere yoğun ilgi gösteren Balkan Türkleri ve dostları; Rumeli Türküleri tutkunları için, birbirinden güzel 12 eser seslendiren Mesut Tunalı performansıyla izleyicilerinden büyük beğeni aldı.

Balkan Türkleri Anadolu'nun ışığıdır

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Balkan Türkleri'nin çalışkan, medeni, ülkesine gönülden bağlı, Anadolu'nun Türk'e vatan olmasında önemli payı bulunan insanlar olduğunu ifade ederek, Balkan Türkleri'ne dair kültürün yaşatılmasına destek vermek amacıyla gerçekleştirilen konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Balkan Türkleri'ne verdiği öneme binaen düzenlenen konserin amacına ulaştığını belirten Ramazan Akyürek, "Birbirinden güzel Balkan Türküleri'nin, usta sanatçı Mesut Tunalı'nın sesinden dile getirilmesiyle, Adana'da yerleşik Balkan Türkleri'nin sıla özlemi bir nebze olsun giderildi. Sanatçımızı üstün performansından ötürü tebrik ediyorum. Balkan Türkleri Anadolu'nun ışığıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bir Balkan Türkü olduğu düşünüldüğünde, bu ışığın ne denli güçlü olduğu net şekilde ortaya çıkmaktadır" dedi.

Mesut Tunalı'yı dinlemenin ayrıcalığını yaşadık

Balkan Türkleri'nin Anadolu'ya, Adana'ya kattığı değerlerden bahseden Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun da, Adana'daki Balkan Türkleri olarak Mesut Tunalı'yı dinlemenin ayrıcalığını yaşadıklarını kaydetti. Atadan, dededen kalma Rumeli Türküleri'ni Adana'da dinlemekten duydukları memnuniyeti dile getiren Duygun, federasyona bağlı derneklerin konsere katılım göstermesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti ve sanatçı Mesut Tunalı'ya teşekkür etti.

Sanatçı Mesut Tunalı da, duygularını şöyle açıkladı:

"Hiç tanımadığım bu coğrafyaya Kardeşim Mükremin Duygun'un misafiri olarak geldim. Bu programı organize etmek için dört gündür büyük gayretle çalışan Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve Başkanım Hüseyin Sözlü'ye çok teşekkür ederim. Dolu dolu geçen bu dört günde bizleri misafir edip ağırlayan tüm derneklerimize de çok teşekkürler. Sizler burada iyi ve güçlü olursanız biz de mutlu oluruz. Sizler hep iyi olun. 'Ne mutlu Türk'üm diyene' diyerek bir selam da Osman Paşa'ya, Atam Mustafa Kemal'e ve tüm Balkanlar'a." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bulgaristan Akdeniz Rumeli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title