Haberler

Balkan Doktorlar Tenis Şampiyonası

KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baki, Balkan ikinciliği kupası aldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Baki, Balkan Doktorlar Tenis Şampiyonası'nda Balkan ikinciliği kupası aldı.

Makedonya'nın Üsküp kentinde doktorlar arasında gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan ve Makedonya'dan erkek ve bayan kategorilerinde 100'den fazla sporcu katıldı. Şampiyonaya, Türk Milli Takımı'nı temsilen Asos ilaç yetkilisi Dr. Koray Gürbüz kaptanlığında, İstanbul, Kocaeli, Karadeniz Teknik, Marmara ve Eskişehir Osmangazi üniversitelerinden öğretim üyelerinde aralarında bulunduğu, çeşitli yaş gruplarındaki 11 sporcu katıldı.

Şampiyonada Türkiye birinci, Romanya ikinci, Makedonya üçüncü, Bulgaristan dördüncü ve Yunanistan beşinci oldu.

Milli takımda 60 yaş üstü grupta olan Prof. Dr. Ali Baki teklerde yarı final, çiftlerde çeyrek final oynayarak milli takımın şampiyon olmasına aldığı puanlarla  büyük bir katkı sağladı, Baki, ayrıca turnuva kurallarına göre balkan ikinciliği kupasıyla ödüllendirildi.

Baki, şampiyonanın 26 yıl önce Prof. Dr. Kaya Çilingiroğlu tarafından başlatıldığını belirterek, "Bir Türk hekiminin başlattığı uluslararası bir şampiyonanın 26 yıldan beri büyük bir heyecanla devam etmesi Türk sporu ve Türk tıbbı adına gurur kaynağıdır" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Makedonya Karadeniz Ali Baki Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title