Haberler

Balin, Paris Sial Fuarı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Paris Sial Gıda Fuarına katılan firma ve iş adamlarının önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Paris Sial Gıda Fuarına katılan firma ve iş adamlarının önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

19-23 Ekim tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Sial Gıda Fuarına katılan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Fransa dönüşünde fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Balin, fuarda 12 Malatya firmasının yer aldığını kaydederek, "Malatya'mızın gıda sektörü için önemini daha önce sizlerle paylaştığımız dünyanın en büyük ve prestijli fuarlarından olan Sial Gıda Fuarı, Fransa'nın başkenti Paris'te yapıldı. MÜSİAD olarak üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz organizasyon çerçevesinde Sial Gıda Fuarına Malatya'dan 34 iş adamı katılım sağlamıştır. Hakikaten namına yakışır bir büyüklük ve yoğunluğa sahip olan fuarda, ülkeler bazında stant grupları oluşturulmuştur. Türkiye'ye ait grupta Malatya, 12 firma ile temsil edilmiştir" dedi.

"ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ"

Mehmet Balin, fuarın önemine değinerek, Malatya adına önemli kazanımlar elde edildiğini dile getirdi.

Fuarda, ürün çeşitliliği ve teknolojik gelişmeler konusunda ortaya çıkan gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulduklarını ifade eden Balin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Söz konusu ziyaretimiz, Malatya gıda sektörü için oldukça önemli kazanımlara vesile olmuştur. Öncelikle firmalarımız kendi sektörlerinde teknoloji kullanımı ve ürün çeşitliliği bakımından ortaya çıkan gelişmeleri global düzeyde müşahede etme imkanı bulmuşlardır. Bu konu MÜSİAD olarak Malatya adına çok önemsediğimiz bir husustur. Çünkü Malatya gıda sektöründe katma değer artışı sağlayabilmemizin yegane yolu, ürün çeşitlendirme ve ileri işleme teknolojilerinin kullanımından geçmektedir. Bu kapsamda gerek endüstriyel tarım ürünleri yetiştiriciliğinde gerekse gıda işleme alanında Malatya'da kat etmemiz gereken bir mesafe vardır. Bu mesafenin doğru ve hızlı bir biçimde kat edilmesi adına MÜSİAD olarak üzerimize düşen rolü yerine getirme gayretindeyiz. Malumunuz olduğu üzere daha önce mikro ölçekte firmalarımızın ve makro ölçekte de sektörlerimizin gelişimine yönelik bir kısım çalışmalarımız olmuştu. Bahsi geçen konularda projelerimiz vardır ve ilerleyen dönemlerde bunları kamuoyuyla paylaşacağız."

"İŞBİRLİĞİ ORTAMI OLUŞTU"

Balin, ziyaretin en büyük kazanımlarından birinin de işbirliği ortamının oluştuğunu belirterek, "MÜSİAD Paris Şubesi ev sahipliğinde Fransa'da faaliyet gösteren Arap iş adamlarıyla bir araya geldik. Oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Malatya ihracatı adına ümit veren bir toplantı oldu. Özellikle firmalarımıza yoğun ilgi gösteren Arap iş adamlarıyla bundan sonraki süreçte de görüşmelerimiz devam edecektir. MÜSİAD olarak bu tür organizasyonları gerçekleştirme adına 2015 yılında da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Balin Malatya Fransa Paris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title