Haberler

Balıkta Boy Yasağına Uymayana Ceza

Balıkta boy yasağına uymayana 959 lira ceza- Denizlerde av yasağının sona ermesiyle 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek avlanmaya başlayan Karadenizli balıkçıların özellikle boy yasağı kuralına uymadıklarını belirtildi- "Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz: "Boy yasağına uymayan balıkçılara tekne başı 959 lira ceza kesiliyor"ORDU (AA) - Balık avında boy yasağına uymayan balıkçıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince tekne başı 959 lira ceza kesildiği bildirildi.

Balıkta boy yasağına uymayana 959 lira ceza- Denizlerde av yasağının sona ermesiyle 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek avlanmaya başlayan Karadenizli balıkçıların özellikle boy yasağı kuralına uymadıklarını belirtildi- "Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz: "Boy yasağına uymayan balıkçılara tekne başı 959 lira ceza kesiliyor"ORDU (AA) - Balık avında boy yasağına uymayan balıkçıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince tekne başı 959 lira ceza kesildiği bildirildi. Denizlerde av yasağının sona ermesiyle 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek avlanmaya başlayan Karadenizli balıkçıların özellikle boy yasağı kuralına uymadıklarını belirtildi. Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'den bu yana avcılığın devam ettiğini, ekiplerinin de denetimlerini sürdürdüğünü anlattı.Bu sezon ruhsatsız avcılık, amatör avcılığa muhalefet, boy yasağı ve zaman yasağı kurallarına uymayan 86 balıkçıya ağır cezalar yazıldığına işaret eden Yılmaz, "Boy yasağına uymayan balıkçılara tekne başı 959 lira ceza kesiliyor. Balıkçının ürünlerine de el konuluyor. Palamutta 25, hamside 9, istavrit ve mezgitte ise 13 santimetre kuralına uyulması önem taşıyor" dedi. Belirlenen boyutun altında balık tutanların cezalandırıldığını dile getiren Yılmaz, "1 Eylül'den itibaren gerek il ve gerekse ilçe müdürlükleri av kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyor. Denetimlerimizde özellikle boy yasağına uyulmadığını görüyoruz. Özellikle boy yasağı konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Ceza miktarını ve balıkçı sayısını önceki yıllara göre mukayese ettiğimizde, bu sezon daha çok cezai yaptırım uygulamak zorunda kaldık" diye konuştu.Yılmaz, balıkçılığın geleceği ve sürdürülebilirliği için kurallara uyulmasının önem taşıdığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Günü değil, geleceği kurtarmak adına bu konuyu önemsiyoruz. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Kurallara ve yasaklara uymayanlara cezalarımız sürecek. Balıkçılarımızın yasaklara uymak suretiyle sıkıntıya düşmeden avlanmalarını istiyoruz. Çünkü bilmeliler ki gelecek yıllarda da geçimlerini balıkçılıktan sağlayacaklar. Bu kural en başta onlara lazım. Dolayısıyla boy başta olmak üzere tüm yasaklara balıkçılarımızın uymasını bekliyoruz."Av yasağının kalmasının ardından yaklaşık 2,5 ayın geride kaldığını kaydeden Yılmaz, bu dönemde yasaklara uymayan 86 balıkçıya 80 bin liranın üzerine ceza uygulandığını sözlerine ekledi. - detay- rop

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yılmaz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title