Haberler

Balıkkesirspor Yönetimi, Eski Yönetim Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Balıkesirspor mevcut yönetimi, eski yönetim hakkında suç duyurusunda bulundu.

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'da Basın Sözcüsü Umut Kırtıl ve Mali İşler Sorumlusu Şahkan Saltık, kulübün mali ve idari durumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Müfettişlerin anormal para hareketleri, yetkisiz menajere ödeme ve sahte imza gibi tespitlerde bulunduğunu söyleyen yönetim kurulu üyeleri, Balıkesirspor'un eski başkanı Tuna Aktürk'ü de isim vermeden suçladı. Basın Sözcüsü Umut Kırtıl, eski başkanın hak mahrumiyeti cezasının sürdüğünü ancak kendisinin Denizlispor maçından sonra Göztepe maçında da cezayı ihlal ederek başkasının Passolig kartı ile tribünlere girdiğini iddia etti.

KIRTIL: "ŞUURSUZCA SENETLER DAĞITILMIŞ"

Kulübün mali ve idari durumu hakkında bilgi veren Balıkesirspor Basın Sözcüsü Umut Kırtıl, "18 Kasım'da yönetimi devraldığımızda kulübün idari açıdan yönetilemez, mali açıdan sürdürülemez noktada olduğunu söylemiştik. Bugün ise kulüp idari anlamda muhatap bulunabilir hale getirilmiştir. Yapılan araştırma ve incemeler sonrasında geldiğimiz noktada sıcak bir gelişme var. FIFA'da eski futbolcumuz Vargas ile ilgili dosyalarımız vardı, halledildi. Biz geldiğimizde CAS'a gitme durumumuz yoktu ve itiraz etme zamanı geçmişti. Taksitlendirme için süre istedik ve futbolcudan olumlu yanıt alamadık. Samsunspor ve Denizlispor'un yaşadıkları ile karşı karşıya kalmamak adına futbolcuya 450 bin TL civarında bir rakam ödedik. Eski yönetimin tuttuğu avukat ne yazık ki dosyalara gerekli belgeleri sunmamış. Dosyaya karşılıklı anlaşma metni sunulmamış. Biz geldiğimizde tüm aşamalar tamamlanmış ve FIFA dosyaları incelemeye almıştı. Eylül ayında yapılan başvuruların Kasım ayında evrakları önümüze geldi. Hiç bir evrak gönderilmeyince haksız konuma düşüyorsunuz. Bizim dönemimizde Karikari gitti bildiğiniz üzere. Futbolcunun eskiye dayalı 57 bin Euro alacağı vardı. 27 bin Euro ödedik ve karşılıklı fesih ettik, küs de ayrılmadık" dedi.

İcralık 24-25 dosyayı kapattıklarını ifade eden Kırtıl, "Şuursuz şekilde senetler dağıtılmış. Bu senetler ile ilgili icra takibi de yapılmak istendi. Muhataplarını aradık, protokoller imzaladık ve sözler verdik" şeklinde konuştu.

"ESKİ YÖNETİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Müfettişlerin tespitleri sonucu, eski yönetim hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Umut Kırtıl, "Dosya savcılık aşamasında olduğundan ayrıntılara fazla girmiyoruz. Kulüple ilgili zarar verildiğinden söz ediyoruz. Biz yönetim olarak ve şahıs olarak göz önünde olan insanlarız. Biz hareketlerimize dikkat etmek zorundayız. Bir önceki yönetimde umursamadan bazı hareketlerde bulundular. Türkiye tarihinin belki de en büyük hak mahrumiyeti cezasını aldılar. 18 aylık ceza tahkim ile 9 aya düşürüldü. Hak mahrumiyeti devam ederken, bu şahıs Denizlispor maçında yeniden tribüne girdi. Bu şahıs 9 ay daha hak mahrumiyeti cezasına daha çarptırıldı. Şimdi geçtiğimiz Göztepe maçında aynı şahıs başkasının passolig kartını kullanarak tekrar tribüne girdi. Fotoğrafları da var sosyal medyada. Bu yüzden Balıkesirspor kulübüne ceza gelmesi söz konusu. Gerekli denetimleri yaptırmadığımız için. Bunun adı sorumsuzluktur. Balıkesirspor'a sürekli zarar veren bir insan var karşımızda. Biz bu şahsın disiplin kuruluna sevkini sağladık. Bu insanları kulübe zarar veremeyecek duruma getirmemiz gerekiyor. Bunlar arsızlık noktasına getirmişler işi. Cezanız devam ederken başkasının passoligi ile tekrar aynı kulübün stadına gelip ceza almamızı sağlıyorsunuz. Belki şimdi kendisi de maç saatinde karakola gidip 2 saat imza vermek durumunda kalacak, mevzuatta o şekilde geçiyor" ifadelerini kullandı.

ŞAHKAN: "KULÜP MAHALLE BAKKALINDAN YOĞURT ALAMAYACAK DURUMDAYDI"

Balıkesirspor Mali İşler Sorumlusu Şahkan Saltık ise incelenen hesaplarla ilgili şunları söyledi:

"Biz devraldığımızda kulüp, mahalle bakkalından yoğurt alamayacak durumdaydı. Her yere borcu olan kulüp bugün önümüzdeki yılın mastır planlarını yapmaya başladı. Balıkesirspor kendi ayaklarının üzerinde durmalıdır. Arkadaşlarımız toplantı üzerine toplantı yapmakta. Sponsorluk, reklam tabelaları, iş adamı desteği, şehrin manevi destekleri ile 9 milyon TL gibi bir parayı kasamıza koyduk. Futbolcu alacaklarının ödenmesi, dava dosyaları kapatıldı. Hesapları adım adım, santim santim inceledik. Eski yönetimden bir arkadaşın idari yönden kulübün denetlenmesi yönünde İçişleri Bakanlığı'na vermiş olduğu bir dilekçe var. Biz bunun yanında mali açıdan da inceleme istedik. Bir başmüfettiş olmak üzere iki kişi tüm hesapları inceledi. Ayrıca bir bağımsız denetim şirketi tarafından da inceleme yapıldı. Bir takım anormal para hareketleri tespit edildi. Yetkili olmayan menajerlere ödemeler, sahte imzalar tespit edildi. Burası Balıkesir halkının malıdır. Biz Balıkesir halkına manevi olarak da sorumluyuz. Gerekli tespitleri bildirmezsek biz de suç işlemiş oluruz." - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Balıkesirspor Tuna Aktürk Denizlispor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title