Haberler

Balıkesirspor'un Yeni Başkanı Çiftçi: Elbirliği ile Zorlukları Aşacağız

Balıkesirspor'da 5 yıllık Tuna Aktürk döneminin ardından tek aday olarak girdiği dün akşam yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçilen Opr. Dr. Feyyaz Çiftçi, kulübün mali durumuyla ilgili karanlık bir tablo çizdi.

Balıkesirspor'da 5 yıllık Tuna Aktürk döneminin ardından tek aday olarak girdiği dün akşam yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçilen Opr. Dr. Feyyaz Çiftçi, kulübün mali durumuyla ilgili karanlık bir tablo çizdi. Çiftçi, "Elbirliğiyle zorlukları aşacağız" dedi.

Başkan Çiftçi, Haziran ayında Aktürk yönetiminin ekim veya kasımda olağanüstü kongre yapacağını söylediğini ancak o dönemde bunu inkar ettiklerini iddia ederken, "Yürütülemez bir borç olduğu için seçim kararı aldılar. Kulübün açıklanan borcu 11 milyon TL, tüm gelirleri de temlikli. Şehir, camia, taraftar kulübüne küsmüş durumda. Yeniden birlik ve beraberliği tekrar sağlamak çok önemli" diye konuştu.

Taraftar için bilet ücretlerini düşük tutacaklarının müjdesini veren Başkan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Stadın yine dolmasını istiyoruz. Üye sayısını arttıracağız. 391 üye Balıkesirspor'a yakışmıyor. Kuruluşumuzun 50'inci yılını önemsiyoruz. Federasyon'dan izin alıp Akhisar Beledişespor, Bandırmaspor, Ayvalıkgücü'nün katılımıyla 50'inci Yıl Kupası düzenleyeceğiz. Doktorum ve mali durumum yerinde. Bir 3'üncü Lig kulübünün yükünü çekebilirim ama PTT 1'inci Lig'de bu yükü tek başıma kaldıramam. İşin altına elimi değil gövdemi koyuyorum. Camia destek olsun. Kısa zamanda sportif başarı sözü zor. Önce bu ligde kalıcı olup doğru adımlar atacağız. Bu yıl bizim için tamirat dönemi olacak."

"AKTÜRK SALLADI GİTTİ"

Balıkesir'deki başkanlık görevinden ayrılan Tuna Aktürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u eleştirdi. Döneminde 5 yılda 2 şampiyonluk yaşadıklarını hatırlatan Aktürk, şöyle konuştu:

"38 yıl sonra Süper Lig'e çıktık. Son yerel seçimin ardından Uğur'a gidip görevden ayrılabileceğimizi söyledik. Devam etmemizi kendisi istedi. Şampiyonluktan sonra başkanlıktan ayrılmaya davet etti. Süper Lig'de destek olunmadı, büyük sıkıntılar çektik. Olaylı kongre ve mahkeme süreci, kayyum söylentileri takımı etkiledi. Reklam için görüştüğümüz firmalara baskı yapıldı. Stat reklam panolarından bile zarar ettik ama 500 bin euro değerinde takım devralıp 11 milyon euroluk takım bıraktık." - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Edip Uğur Balıkesirspor Tuna Aktürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title