Haberler

Balıkesirspor - Samsunspor Maçında Şeref Tribünü Karıştı

Balıkesirspor-Samsunspor maçı sırasında şeref tribününde olaylar çıktı.

Balıkesirspor- Samsunspor maçı sırasında şeref tribününde olaylar çıktı.

İddiaya göre, maçı izlemeye gelen Balıkesir İl protokolü arasında yeni İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok arasında maçın seyri sırasında gerginlik yaşandı. Emniyet Müdürü'nün, "Bunlar da her şeye itiraz ediyorlar" dediğini ileri süren Belediye Başkanı İsmail Ok ile Emniyet Müdürü arasında münakaşa çıktı. Protokolde; Vali Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ile birçok davetli yer aldı.

Karşılaşmanın başında her şeyin normal olduğu maçta hakem kararları ile zaman zaman tribünlerde yaşanan gerginlik, şeref tribününde de kendini gösterdi. İddiaya göre bu sırada Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un Balıkesirspor'la ilgili hakemin verdiği olumsuz kararlar ve maçtaki pozisyonların heyecanı ile yaşadığı heyecan ve gösterdiği tepkiler sırasında maçı izlerken, Balıkesirsporlular'ın itirazlarını eleştiren İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Belediye Başkanı'na her şeye tepki gösterdiği iddiasıyla cümle sarfettiği belirtildi. Buradan kaynaklandığı ileri sürülen tartışma bir anda alevlendi. Belediye Başkanı sözlü tartışma yaşadıkları İl Emniyet Müdürü'nün üzerine yürüyünce karışan şeref tribünündeki duruma Vali Ahmet Turhan ve polisler müdahale etti. Çevik Kuvvet ekiplerinin gönderildiği şeref tribününde yaşananları rakip takım yöneticileriyle zanneden tribünlerdeki taraftarlar ise Samsunspor aleyhinde slogan attı. Karşılaşmayı misafir olarak izleyen İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya yaşananlara tepki göstererek şeref tribününü terk etti. Aynı zamanda eski Balıkesir İl Emniyet Müdürü olan Uzunkaya, üzüntüsünü ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANI EMNİYET MÜDÜRÜNE "PARALEL DEVLET" DEDİ

Maçın ardından stat dışında basına açıklama yapan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir İl Emniyet Müdürü'nü sert şekilde eleştirdi. MHP'li Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü'ne "Hükümet tarafından görevlendirilmiş paralel devletin emniyet müdürü" dedi.

Son derece sinirli olduğu görülen Belediye Başkanı İsmail Ok, "Balıkesirspor'un alın teri bugün katledildi. Futbolcumuz haksız olarak atıldı. Daha acısı şudur ki; Balıkesir'e geleli bir elin parmakları oldu mu? Emniyet Müdürü arkamda 'Bunlar da her şeye itiraz ediyorlar' diyor. 'Hakemin her düdüğüne itiraz ediyorlar' diyor. Bunu bütün Balıkesir halkı bilsin, AKP paralel devletten bahsediyor. Paralel devlet bugün Balıkesir stadında kendini göstermiştir; O da Balıkesir'in emniyet müdürüdür" dedi.

EMNİYETE BİLET SUÇLAMASI

Belediye Başkanı İsmail Ok, basının bu olayı manşetlerine taşımasını istediği açıklamasına, şöyle devam etti:

"Her şeye itiraz ediyorlar' diye arkamda homurdanıyor. Türkiye duysun; Emniyet Müdürlerinin sürüldüğü, yargıya neden baskı yapıldığı ortaya çıkıyor. Balıkesirspor'un emeği çalındığı gibi Emniyet Müdürü 'Balıkesirsporlu futbolcular da her şeye itiraz ediyorlar' diyor. Paralel devlet Atatürk Stadı'nda kendini göstermiştir. Samsunspor seyircisi sayısı ortada. 286 biletli seyirci var. İddia edildiği üzere, Samsun Emniyet Müdürü buraya talimat veriyor. Samsunspor seyircilerinin biletsiz girmesi için kapılar ardına kadar açılıyor. Balıkesir halkı Balıkesirspor'a sahip çıkacaktır. Ben bunu Balıkesirspor'u seven kamuoyuna ilan ediyorum. AKP tam dikta rejimine giriyor. Bu gidiş onların sonunun başlangıcıdır. 'Balıkesirsporlu futbolcular da her şeye itiraz ediyor' diyen bir Emniyet Müdürü her şeyi der. Benim yanımda Emniyet Müdürü de değildir."

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk de, "Rakip takım taraftarı olarak 286 biletli izleyici var. Maçtan önce Balıkesir Emniyet Müdür Yardımcısı'na Samsun Emniyet Müdürü tarafından telefon ediliyor, kapılar açılıyor. Bizim taraftarımız geçen hafta eziyet çekerken yönetime bağırıyorlardı. Biz efendiyiz, susuyoruz. Bizim sinirimizi kaldırmasınlar" diye konuştu.

EMİN KAR: "BEN HAYATIMDA BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM"

Yaşanan olaylarla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Samsunspor Başkanı Emin Kar, "Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Ne olduğunu da bilmiyorum. Emniyet Müdürleri ile ilgili bir şey. Az daha şeref tribününden aşağı atıyorlardı beni. Misafir takım başkanına böyle davranılır mı? Ondan sonra tribünlerde şiddeti önleyeceğiz deniliyor. Biz burada misafirperverlik görmedik. Kendi aralarında bir husumetten çıktı galiba. Balıkesir Emniyet Müdürü ile Belediye Başkanı arasında" dedi.

Yaşanan olayların ardından stadın etrafından polis ekipleri geniş güvenlik tedbiri aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Balıkesirspor Samsunspor Ak Parti Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title