Haberler

Balıkesirspor Olağanüstü Genel Kurulunu Yaptı

Balıkesirspor olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi.

Balıkesirspor olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Seçime tek aday giren Feyyaz Çiftçi kulübün yeni Başkanı oldu.

Balıkesirspor'da olağanüstü genel kurulu yapıldı. Karesi AVM toplantı salonunda gerçekleşen genel kurulda seçime tek aday olarak giren Feyyaz Çiftçi Balıkesirspor kulüp başkanı oldu. 264 delegenin katıldığı genel kurulda eski yönetim oy birliği ile ibra edildi. Genel kurulda konuşan Balıkesirspor eski Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, kulübe destek olanlara teşekkür ederek, görev süresi içerisinde iki şampiyonluk yaşadıklarını söyledi. Balıkesirspor'un 39 yıl sonra Süper Lig'e çıktığını ifade eden Aktürk, "Maalesef bir sezon kalıp tekrar 1.lige düştük. Görev süremiz içerisinde şampiyonluk sevincini de, küme düşme üzüntüsünü de yaşadık. Şampiyonluğu maalesef yaşayamadık" dedi.

"BALIKESİRSPOR'A MAHKEME AÇANLAR YÖNETİME ADAY OLDU"

Yaşadıkları kongre süreci sonrası mahkemelerin takım üzerinde olumsuz etki yaptığını ifade eden Balıkesirspor eski Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, "Her ay ortaya atılan 'bu ay kulübe kayyum gelecek' dedikoduları futbolcular ve teknik heyet üzerinde konsantrasyon bozuklukları yarattı ve çok büyük zararlar gördük. Bugün 4 Kasım 2015 ve hala kayyum gelmedi arkadaşlar. Ama dedikodusu da bitmedi. Bu hareket Balıkesirspor'a vurulmuş bir hançer olarak tarihte yerini almıştır. Ne acıdır ki 2014 yılında kulübe kayyum gelsin diye mahkeme açanlar şu an da kulüp yönetimine adaydır. Ben kendisini kutluyorum" dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ"

Ardından konuşan Balıkesirspor Kulübünün yeni Başkanı Feyyaz Çiftçi ise kongre salonundan birlik ve beraberlik içerisinde çıkılmasının önemli olduğunu vurguladı. Çiftçi açıklamasının devamında, "O yüzden ben geçmişte siz şunu söylediniz, biz bunu söyledik. Siz şunu yanlış yaptınız, biz bunu yanlış yaptık bunlara takılıp kalmak istemiyorum. Hepimiz sağ duyulu ve vicdan sahibi insanlarız. Yaşadığımız süreç herkesin malumudur. Herkes ne yaşadığımızı gayet iyi biliyor. Herkes kendi vicdanının muhasebesini yapsın. Sadece bir durum tespiti yapacağım. Bir olağanüstü kongre yapıyoruz. Yani olağanüstü bir durum var. Ben Haziran ayında da basın toplantısı yaptığımda Balıkesirspor kulübünün Ekim, Kasım ya da Aralık ayında bir kongre yapmak durumunda kalacağını söylemiştim. O zaman yönetim bize basın yoluyla 'bizim gündemimizde kongre yok. Yargıtaydan gelecek kararı bekliyoruz' demişti. Yargıtaydan henüz karar gelmedi ama biz kongre yapıyoruz. Demek ki ortada olağanüstü bir durum var. Nedir olağanüstü durum. Kimseyi yargılamak istemiyorum. Ortada yürütülemez bir ekonomi var. Mali açıdan Balıkesirspor sıkıntılı bir durumda. Mali bir kriz olduğu gibi moral de bozuk. Bu mali krizden nasıl çıkacağımızın durum tespitini yapalım ki ona göre hedefler belirleyelim" dedi.

Balıkesirspor'un 11 milyon lira civarında borcu olduğunu ve bu sezon sonuna Balıkesirspor'a para gelmeyeceğini belirten kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi, "Bu sezon sonuna kadar TFF'den ya da havuz yayınlarından Balıkesirspor'a para gelmeyecek. Reklam sponsorlar sağlanabilirse paramız olacak. Afaki hedefler çizmek istemiyorum. Balıkesirspor bu ligde kalıcı olmalı. Bununla ilgili projeler üreteceğiz" dedi.

BİLET FİYATLAR DÜŞECEK

Balıkesirspor taraftarına bilet fiyatlarını aşırı derecede düşürecekleri müjdesini veren Çiftçi, "Ucuz bilet satacağız. Ucuz kombine satacağız. O müjdeyi vereyim. O stadın dolmasını istiyoruz. Üye sayımızın arttırılması lazım. Balıkesirspor taraftarını, Balıkesirspor camiasını herkesi üye olmaya davet ediyorum. Geçmişten ders çıkaralım. Söz hakkı almak için üye olmak gerekiyor. Ben uzman doktorum. Abimi kaybettim biliyorsunuz. Bir evin bir oğluyum. Maddi durumum Allah'a şükür hali vakti yerinde bir insanım. Aileden, atadan, dededen ticarethanelerimiz var. Şirket ortaklıklarım var. Kendi çapımda 3.Lig amatör kulübüne bakabilirim. Ama 1.Lig kulübüne tek başına bakamam. Ben şahsen kolumu gövdemi değil, kafamı koyuyorum bu işin altına. ve tüm Balıkesirspor'un bu camiaya sahip çıkmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Balıkesirspor'un yeni yönetimi basına toplu fotoğraf verdi. Kulübün yeni ekibi davul zurna eşliğinde taraftarlar tarafından kutlandı.

Tek adaylı girilen olağanüstü genel kurulda Feyyaz Çiftçi Başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı: "Nazmi Yarış, Mahmut Özbulut, Beytullah Özdil, Süleyman Akar, Yaşar Özmen, Harun Atabay, Remzi Boncuk, Gökhan Bahar, Yalçın Dereli, Oğuz Atan, Şahkan Saltık, Alper Lale, Hakan Özışıklıoğlu, İsmail Uzan, Murat Keloğlu, Metin Kurt, Uğur Erkan, Hikmet Küçük, Umut Kırtıl ve Tekin Özcan" - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Balıkesirspor Tuna Aktürk Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title