Haberler

Balıkesirspor'da Keyifler Yerinde

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor, stadyum dışındaki ilk kutlamasını Balıkesir Üniversitesi'nde yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesir spor, stadyum dışındaki ilk kutlamasını Balıkesir Üniversitesi'nde yaptı.

Balıkesir spor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, teknik direktör İsmail Ertekin, takım kaptanı Muhammet Reis ve diğer futbolcular Balıkesir Üniversitesi Endüstri Bilimler ve Teknoloji Topluluğu (EBİTET) tarafından düzenlenen, "Kampüste Şampiyon Var-Özel" etkinliğine katıldılar.

Öğrenci topluluğunun düzenlediği etkinlikte salona tek tek anons edilerek giren futbolculara ve teknik heyete madalya takıldı. Mühendislik, Mimarlık Fakültesi'nin amfisinde düzenlenen etkinlikte salonu dolduran öğrenciler 'Balkes' tezahüratlarıyla kulakları çınlattı. BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel'in kısa bir teşekkür ve kutlama konuşması yaptığı etkinlikte Balıkesir spor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk ile teknik direktör İsmail Ertekin, takım kaptanı Muhammet Reis'e plaket verildi. Öğrencilerin Balkes bayrakları ve tezahüratlarıyla adeta stadyuma çevirdiği üniversite amfisinde takıma temsili bir de şampiyonluk kupası verildi. Büyük coşkunun yaşandığı üniversitede öğrencilerle soru-cevap bölümünde konuşan kulüp başkanı, teknik direktör ve takım kaptanı önemli açıklamalarda bulundu.

AKTÜRK: "YÖNETİME GELİRSEK HOCAMIZ İSMAİL ERTEKİN'DİR"

Balıkesir spor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, öğrencilerin yönelttiği Spor Toto Süper Lig'de Balıkesir spor'un başında devam edip etmeyeceği şeklindeki soruya, "İlk önce benim burada olup olmayacağımı başkana sormak lazım. Ondan sonrasını düşünürüz" diye cevap verdi.

Bunun ardından söz alan Balıkesir spor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, bu ay sonu yapılacak olan olağan kongreyi hatırlatarak, "Hocamızın kalıp kalmama noktasında; bizim gönlümüz her zaman hocamızdan yana. ve kapımız hocamıza her zaman açık. Ay sonunda kongremiz var, kongreden çıkacak karara göre eğer bizler yönetime gelirsek bizim çalışacağımız hocamız İsmail Ertekin'dir. Bunu da buradan deklere ediyorum" dedi.

Başkan Aktürk'ün bu sözü büyük alkış aldı.

"MEVCUT STAT MODERNİZE EDİLMELİ"

Balıkesir spor Başkanı Tuna Aktürk, Spor Toto Süper Lig'de stadyumun seyirci kapasitesinin yetersizliği gibi sorunların hallolması için yeni stat yapımıyla ilgili bir soruya verdiği cevapta ise kendi tercihlerinin mevcut stadın modernize edilerek devam etmesinden yana olduğunu belirtti. Aktürk, "Stat konusunda Gençlik Spor Müdürlüğünün birtakım çalışmaları var. Ama, bizim kulüp olarak düşüncemiz, stadın mevcut yerinde daha modernize hale getirilerek kalması. Çünkü, büyük şehirlere baktığımız zaman stadyum ne kadar çok şehrin dışına çıkıyorsa gelen taraftar o kadar azalıyor. O yüzden bizim eğer sorulursa kulüp olarak düşüncemiz stadın mevcut yerinde modernize edilmesi yönünde" dedi.

Tuna Aktürk, bu yıl da öğrenci kombinesi yaptıklarını, yönetime tekrar gelmeleri halinde aynı uygulamanın devam edeceğini, paso lig uygulamasıyla ilgili olarak ise hiçbir kulübün yapacak bir şeyi olmadığını, Türkiye'de herkesin bu sisteme alışması gerektiğini kaydetti.

ERTEKİN: "RAMBOLARIM İNANILMAZI BAŞARDI"

Balıkesir spor'u PTT 1. Lig'deyken, "Ligi en azından ikinci sırada bitirme" hedefini gerçekleştirip Spor Toto Süper Lig'e çıkaran başarılı teknik direktör İsmail Ertekin de bu başarının gerçek sahiplerinin "Rambolarım" dediği futbolcular olduğunu söyledi. Ertekin, "Başarının sırrı ne derken; asıl övgüyü oyuncularım hakkediyor. Biz bu sezona başlarken doğru planlama, doğru oyuncular, doğru yönetim, doğru seyirci ve doğru çalışma ile başladık. 10 aydan beri benim Rambolarım bu zor şartlar altında inanılmazı başardılar. Her türlü hava şartına, her türlü saha şartına uyum sağladılar. Diğer takımlardan inanılmaz teknoloji eksiğimize rağmen her oyuncu bir Rambo gibi 10 ay boyunca, bugüne kadar 500 idman yapılmış, 500 antrenman. Şampiyonluklar kolay gelmiyor. Rambolar da doğru çalışıyorlar bizler de sonunda böyle mutlu oluyoruz, sizleri de mutlu ediyoruz" diye konuştu.

REİS: "GOL KRALI MUHAMMET REİS"

Üniversite kampüsündeki kutlama etkinliğinde Balıkesir spor takım kaptanı Muhammet Reis özel bir ilgi gördü. Sezonu 19 gol ile tamamlayan Muhammet Reis 'gol kralı' olurken, krallığı aynı gol sayısı olan Manisa spor'dan Perovic ile paylaştı. Sezona 15 gol hedefi ile başladığını, 19 gol ile de krallığa ulaştığı için mutlu olduğunu ifade eden Muhammet, şampiyonluk yolundaki kırılma noktasının Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynadıkları karşılaşma olduğunu söyledi. Muhammet Reis, "Bana göre Balıkesir spor'da kalmamla ilgili dönüş noktam Tuna başkanla ilk görüştüğüm an ve Balıkesir spor'a geldiğim andır. Şampiyonluğun kırılma noktası ise Mersin İdmanyurdu ile oynadığımız maç. Bence şampiyonluğun kırılma maçı olmuştur. Çünkü onlar da güçlü bir rakipti, onları orada mutlak yenmemiz gerekiyordu ve gittik 1-0 yendik. Ben o maç olduğunu düşünüyorum. Benim gol atmam gerçekten çok önemli değil, önemli olan takımın başarısıydı. Ben sezon başı kendime 15 gol hedef biçmiştim, bunu 19 gol olarak bitirdim. Benim 19 gol atmamda en büyük etkenler hocalarım ve takım arkadaşlarımdır. Hepsinin ayağına ve yüreğine sağlık" dedi.

"REİS'TEN TANJU ÇOLAK'A PENALTI GÖNDERMESİ"

Son maçtaki penaltı atışı ve diğer penaltılarındaki aynı köşeyi kullanmasıyla ilgili soruya spor adamı Tanju Çolak'a gönderme yaparak cevap veren Muhammet Reis, "Bugüne kadar 7 tane penaltı atışı kullandım, 7'sini de o köşeye vurdum. Balıkesir'deki Trabzonspor ile oynadığımız kupa maçı hariç, o maçta kalenin ortasına attım. Ama diğer 7'sini de aynı köşeye vurdum. Hatta Tanju Çolak da bize sallaya sallaya bir hal oldu, köşeni değiştir diye. Ben değiştirmedim ve her vurduğumda gol oldu" diye konuştu.

Balıkesirspor'da kalıp kalmayacağı şeklindeki bir soruyu da cevaplayan başarılı takım kaptanı, "Öncelikle kongre var. Tuna başkan olduğu sürece benim burada olduğumu o da biliyor. Onun için şu anda kongreyi bekleyeceğiz. Tuna başkan kazandığı zaman burada olacağımın sözünü verebilirim. Ama diğer sonuçlar ne olur bilemem. Onun için de bir şey söyleyemem. Sonuçta hepimiz profesyoneliz, kendi ekmeğimiz için uğraşıyoruz, herkes para kazanmak için uğraşıyor. Hem benim adıma hem gideceğim takım adına, burada kalacaksam da buradaki takım adına hayırlısı neyse o olsun diyorum" şeklinde konuştu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muhammet Reis Balıkesirspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title