Haberler

Balıkesirli Şehidin Cenazesi Yine Gecikti

Hakkari'nin Dağlıca kırsalında PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün'ün bugün yapılacağı duyurulan cenaze töreni, Ankara GATA'da yapılacak DNA testi ve teşhisin gecikmesi nedeniyle ileri bir zamana kaldı.

Hakkari'nin Dağlıca kırsalında PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün'ün bugün yapılacağı duyurulan cenaze töreni, Ankara GATA'da yapılacak DNA testi ve teşhisin gecikmesi nedeniyle ileri bir zamana kaldı. Gökçün'ü son yolculuğuna uğurlamak için çeşitli ilçelerinden ve köylerden kent merkezine akın eden yüzlerce vatandaş, şehidini saatlerce bekledikten sonra gerekli duyuruyu yapmadığı gerekçesiyle Valiliğe ve Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Dağlıca kırsalında PKK'nın düzenlediği ve patlayıcıların kullanıldığı saldırıda şehit düşen askerlerden Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün'ün bugün öğle namazından sonra Paşacamii'nde gerçekleştirileceği duyurulan cenaze töreni, Ankara GATA'da yapılacak DNA testi ve teşhisin gecikmesi nedeniyle ertelendi.

Bundan habersiz uzun süre şehidini bekleyen ve törenin bugün yapılamayacağını öğrenen vatandaşlar tepki göstererek, "Bugün cenazenin kaldırılacağı duyurulmuştu. Balıkesir'den, Ayvalık'tan, Edremit'ten, Savaştepe'den köylerden birçok insan ikinci bir duyuru yapılmadığı için boşu boşuna bekledi. Bir yetkili çıkıp, cenaze töreninin bugün yapılmayacağını açıklayabilirdi. Belediye SMS gönderebilirdi, Valilik ve Müftülük camilerden anons yaptırabilirdi" dedi.

OĞLUNUN ARKAŞIYDI

Vatandaşlardan Hasan Afacan, "Benim oğlum Fatih de Dağlıca'da askerlik yapıyor. Şehidimiz Deniz'in de arkadaşı. Ben oğlumun arkadaşının cenazesi için Savaştepe Karapınar'dan geldim. Ancak cenazenin bugün kalkmayacağını burada öğrendim" diye konuştu.

Vatandaşların büyük bölümü evlerine dönerken, bazı gençler de yürüyerek Adnan Menderes mahallesindeki şehit evine taziye ziyaretine gitti. Öte yandan; şehit yakınlarının belediyeyi ve zabıtayı aradığı ancak belediyenin anons yapmadığı öne sürüldü.

ŞEHİT KARDEŞİNDEN SİTEM

Şehit Astsubay Deniz Göçkün'ün 16 yaşındaki kardeşi Ulaş Göçkün, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Cenaze bugüne yetişemedi. İnşallah hayırlısıyla bitirelim şu işi..." yazdı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valiliği Hakkari Yüksekova'da 16 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün cenaze işlemleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Dağlıca'da şehit olan hemşehrimiz Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün' ün naaşı Ankara Adli Tıp Kurumu'nda bulunmaktadır. Şehidimizin ilimize gelişi ile ilgili her türlü tedbir alınmış ve hazırlık yapılmıştır. Süreci takip eden Garnizon Komutanlığı tarafından bilgi geldiğinde ilimizde yapılacak törenlerin yeri ve saati kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu vesileyle başta şehidimiz Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, Balıkesirli hemşehrilerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz." - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Hakkari Dağlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title