Haberler

Balıkesirli Öğretmenler Aşure Dağıttı

Güncelleme:

BESDER, tarafından Öğretmen Haftası nedeniyle tarafından düzenen gecede bin 200 kişiye aşure dağıtıldı.

Geceye katılan sunucu Asım Yıldırım okuduğu hikaye ve şiirlerle öğretmenlere güzel dakikalar yaşattı. Ses sanatçısı Gökmen ise sevilen türküleri seslendirdi.

BESDER tarafından düzenlenen program Susurluk yolu üzerinde bulunan Yücel Et Restoran'da gerçekleşti. Geceye Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, öğretmenler ve aileleri katıldı. Yaklaşık bin 500 davetlinin katıldığı geceye, önümüzdeki yıl mesleğe adım atacak olan genç öğretmen adayları da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan BESDER Başkanı Ahmet Doğan, öğretmen ve ailelerine programına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Derneğin 2008 yılında kulunduğunu belirten Doğan, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Doğan, "Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yılı kölesi olurum' sözünün muhatabı olan öğretmen arkadaşlarım.

Derneğimiz 16 ili kapsayan Ege Eğitimciler Platformu'na üyedir. Bireylerarası iletişim, barış, güven, fedakarlık, hoşgörü ve başarıyı oluşturan önemli özeliklerden biri sevgidir. Sevginin olduğu alanlarda yenilikler, güzellikler ve başarılar gelir. Ümidimizi, yaşama sevincimizi ve gücümüzü sevgiden alırız. Duyguların en yücesi bahçemizin en güzeli en anlamlısı sevgidir. Dünyamızın hızla döndüğü ve kabuk değiştirdiği günümüzde değişmeyen kalıcı değerlerden biri sevgidir. Gücünü sevgiden alan ve öncelikli hedefi eğitim olan derneğimiz eğitim ve sevgiyi biraraya getirme çabası içinde 2008 yılından bu yana bir çok faaliyetler gerçekleştirdi. Öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum." dedi.

Aynı zamanda öğretmen olan Belediye Başkanı Ok ise tüm öğretmenleri gününü kutladı. Başkan Ok, "Bu akşam bizleri neşelendirirken aslında omuzlarımızdaki manevi yükü kat kat arttıran bu güzel akşamda bize bu mesajları veren bu dostalara gönül dolusu teşekkür ediyorum. İşte Türkiye bu. Sakaryalı'sıyla, Diyarbakırlı'sıyla ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan şeref duyan." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aydın ise yaptığı konuşmada büyük medeniyeterin büyük heyecanlarla oluştuğunu belirterek, "O heyecanı oluşturan bu gençler, bu öğretlenlerdir. Onlar bizim geleceğe umutla bakmamıza sebep oldular. Öğretmenler Gününüzü kutlayorum." diye konuştu.

Daha sonra sahneye çıkan Asıl Yıldırım ve Gökmen tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı. Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Asım Yıldırım'ın anlattığı hikayelere Gökmen de sazı ile eşlik etti. Yaklaşık 3 saat süren programda Gökmen, birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Gökmen'in okuduğu "Tek Türkiye" isimli türküsü ise ayakta alkışlandı. Katılımcılar da zaman zaman türkülere eşlik etti. Geçtiğimiz hafta Van'da öğretmenlerle biraraya geldiğini söyleyen Gökmen, depremin ardından fedakar gönüllü öğretmlenlerin dik duruşuyla Van'da yeni bir şehrin inşaa edildiğini söyledi. Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında hizmet eden gönüllü öğretmen için okuduğu "Hasret" isimli türkü duygulu anlar yaşattı.

Gecenin sonunda Başkan Ok ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Asım Yıldırım ve Gökmen'e çiçek verdi. Sunucu Asım Yıldırım, kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Aydın Asım Yıldırım Ahmet Doğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title