Haberler

Balıkesirli Lokantacının Askıda Çorba Uygulaması İhtiyaç Sahiplerini Sevindirdi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Lokantacı Süleyman Kızılkurt’un 3 yıl önce başlattığı askıda çorba uygulaması ilgi gördü.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Lokantacı Süleyman Kızılkurt'un 3 yıl önce başlattığı askıda çorba uygulaması ilgi gördü. Uygulama sayesinde ihtiyaç sahibi insanların karnının doyduğunu anlatan Kızılkurt, uygulamadan öğrencilerin de yararlandıklarını söyledi.

Edremit'in Kadıköy Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesinde Lokanta işletmecisi Süleyman Kızılkurt'un başlattığı askıda çorba uygulaması sayesinde çok sayıda ihtiyaç sahibine karnını doyurma olanağı sağlandı. Uygulamayı bir öğretmenin tavsiyesi ile başlattıklarını anlatan Süleyman Kızılkurt, uygulamayı devam ettireceklerini anlattı. Lokantaya gelen vatandaşlar da, uygulamayı takdir ettiklerini kaydettiler. 38 yaşındaki Lokantacı Süleyman Kızılkurt, "Askıda çorba nedir diye soruyorlar. Bizde müşterilere tarif ediyoruz. Bir çorba içenler bir çorba parası daha veriyorlar. Bizde parası pulu olmayanlara ikram ediyoruz. Yani yiyeninde vereninde birbirinden haberi olmuyor. Aşağı yukarı, biz askıda çorba uygulamasını 3 seneye yakındır yapıyoruz. Bundan ihtiyaçlılar yararlanıyor. Parası olmayan öğrenciler de bundan yararlanıyor. Destek olanlara teşekkür ediyoruz" dedi. Uygulamanın desteklenmesi gerektiğini anlatan Burhaniyeli İş adamı Yılmaz Özcan, "Askıda ekmek uygulamasından sonra bu gün ilk kez askıda çorba uygulamasına şahit olduk. Bu uygulamanın devam etmesi için destek olunmalı. Bizde destekliyoruz. Böyleye yardıma ihtiyacı olan insanlara destek olunmuş oluyor. Bu bizim geleneklerimize de uygun. Güzel bir uygulama olduğunu düşüyorum" dedi.

Askıda çorbayı uygulamasını ilk kez gördüğünü anlatan Nedim Keperekli de, "Önce askıda kahve, askıda çay bu tip şeyleri duymuştum. Askıda ekmeği de duymuştum ve görmüştüm. Bu gün tesadüfen bir lokantaya geldik. Geldiğimizde askıda çorba uygulaması ile karşılaştık. Bu gayet güzel. Gayet takdirle karşılanacak bir şey. Üstelik bizim geleneklerimizde ve adedimiz de zaten var. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Burada ısmarlayan kişide, yiyende birbirlerini bilmiyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Kadıköy Edremit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title