Haberler

Balıkesirdeki Öğrenciler "Gençlerle Başbaşa"Yı Okuyacak

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in hayatının konu edildiği söyleşi düzenlendi.

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in hayatının konu edildiği söyleşi düzenlendi. Konferansa katılan öğrencilere Başgil'in ölümsüz eseri "Gençlerle Başbaşa" adlı kitabı dağıtıldı. Başgil'in kitabından 100 bin adet basıldığını ve tüm okullara dağıtılacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Sevgili gençer, sizler ülkemizin ve milletimizin umudusunuz. Sizler bu ülkenin enerjisi var olan gücüsünüz. Bizler genç nüfusumuz ile yani sizlerle iftihar ediyoruz" dedi.

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in hayatının konu edildiği söyleşi düzenlendi. İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ali Fuat Başgil'in hayatının konu edildiği sinevizyon gösterisi ardından katılımcılara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, gençlerin Ordinaryüs Profesör Ali Fuat Başgil'i ve eserlerini yakından tanımaları için Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Uğur; "Türk düşünce dünyasının önemli şahsiyetlerinden Ordinaryüs Profesör Ali Fuat Başgil'i gençliğin ahlaken ve ilmen yücelmesini sağlayacak çalışmaları ile tanımaktayız. Yıllar geçse de eserleri bugünde önemini devam ettirmektedir. Şüphesiz her neslin yetişmesinde önemli bir etkisi bulunmaktadır. Siz değerli gençlerimizin eserlerini yakinen tanımasını istedik. 100 Temel eser listesinde bulunan 'Gençlerle Başbaşa' kitabını Valiliğimiz ile birlikte 100 bin adet basımını gerçekleştirdik. Bugün dağıtımına başlayarak okullarımıza, kütüphanelerimize ve şehrimizin siz değerli gençlerine bu eseri kazandırdık. Sevgili Gençler; Sizler ülkemizin ve milletimizin umudusunuz. Sizler bu ülkenin enerjisi var olan gücüsünüz. Bizler genç nüfusumuz ile yani sizlerle iftihar ediyoruz. Yarınlarımızın inşasının sizlerin ellerinde olduğunun farkında mısınız? Ülkemizin geleceğini ellerinizde taşıdığınızı aklınızdan hiç çıkarmayınız" diye konuştu.

Başkan Uğur'dan sonra bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise Ali Fuat Başgil'i gençlere anlatabilmek için bu etkinlikte bir araya gelindiğini ifade etti. Vali Yazıcı, "Ben Balıkesir valisi olarak az önce Büyükşehir Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi 100 temel arasında yer alan ama gerçekten bütün eserlerimiz çok kıymetli 60-70 sayfadan ibaret zevkle okunabilen bence insanı çok etkileyen bir eser. Orta üçten başlayıp lise son öğrencilerine kadar ilimizdeki tüm öğrencilerimize dağıtacağız. İl valisi olarak bunun takipçisi olacağım. Tüm arkadaşlarımızın tüm çocuklarımızın bu kitap kendisine hediye edilen tüm gençlerimizin bu kitabı okuma zorunluluğu var. Zaten 2 y ada 3 saat içinde bitirmiş olursunuz. Ama inanıyorum ki sizler u kitabı okuduğunuz da gerçekten çok büyük hem zevk alacaksınız hemde ömrünüz boyunca unutamayacağınız bir eser olduğunu hayatınız boyunca etrafınızdakilere anlatacaksınız. Etkileyici bir eser çünkü etkileyici bir kalemden büyük bir insanın kaleminden çıkmış. Türk demokrasi tarihinde parmakla gösterilecek kişilerden biri olan Ali Fuat Başgil'in kaleminden çıkmış. Benim fakültede Ali Fuat Başgil ile ilk tanışmam bir tane amfimizin ismiydi. Başgil amfisi diye ve merak ettik kimdir diye, o zaman öğrenmiştim Ali Fuat Başgil'in kim olduğunu. Değerlerimizden ve fikir adamlarımızdan biridir ve inşallah şunu ümit ediyorum ki Balıkesir ilinde bir okuma kampanyası başlatıyoruz, Balıkesir okuyor diye adlandırıyoruz bunu. Sizlerin okuma alışkanlığı kazanmasına başlangıcı ve ilk merdiven basamak olur inşallah. Bu kitabı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum" dedi.

Açılış konuşmaları ardından Balıkesir Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Narlı ve Yrd. Doç. Dr. M. Murat Özkul, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in yaşamı ve eserleriyle ilgili konuşmalar yaptılar. Söyleşi sonunda etkinliğe katılan öğrencilere Başgil'in "Gençlerle Başbaşa" adlı kitabı hediye edildi. Vali Yazıcı ve Başkan Uğur'da öğretim üyelerine çiçek takdim ederek teşekkür ettiler. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Fuat Başgil Ahmet Edip Uğur Ersin Yazıcı Uğur Türk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title