Haberler

Balıkesir Yaşlıları ve Esnafı Sevindiren Uygulama

Yaşlıları ve esnafı sevindiren uygulamaBALIKESİR'in Balya Belediyesi tarafından uygulamaya konulan pazar servisi, hem yaşlıları hem esnafı memnun etti.

Yaşlıları ve esnafı sevindiren uygulama

BALIKESİR'in Balya Belediyesi tarafından uygulamaya konulan pazar servisi, hem yaşlıları hem esnafı memnun etti. Yaşlılar, artık taşıyıp taşıyamayacaklarını düşünmeden gönüllerince alışveriş yaparken; esnaf ise işlerine olumlu yansıyan bu durumu memnuniyetle karşıladı.

Balya Belediye Başkanı MHP'li Osman Kılıç, ilçede yaşayan yaşlı kent sakinleri için geçen yıl pazar servisi uygulaması başlattı. Perşembe günleri kurulan Balya Pazarı'nda alışveriş yapan yaşlıların güçlük çekmemesi için evlere ücretsiz servis hizmeti veriliyor. Bazen personel eksikliğinden bazen de çalışanların öğle tatillerini engellememek için Başkan Kılıç, hizmetten yararlanmak isteyen yaşlıların mağdur etmemek adına direksiyona kendisi de geçiyor. Servis aracıyla pazar çantalarını, poşetleri ve fileleri taşıyor.

"BALYA'NIN YARISI YAŞLI"

Evlere pazar servisi uygulamasından kent sakinlerinin memnun olduğunu, yaşlıların hayır dualarını aldıklarını belirten Başkan Kılıç, "Göreve geldikten sonra, ilçemizde yaşayan yaşlı teyze ve amcalarımız için her perşembe pazar servisi koyarak, pazardan aldıkları ile birlikte evlerine taşıyoruz. Onlar bizim canımız, ciğerimiz. Bizim iki önceliğimiz var. Belediyecilik ayrı bir kavram, en birinci önceliğimiz insanlara hürmet göstermek. Balya nüfusunun yüzde 50'si yaşlı. Bu teyzelerimizin, amcalarımızın çocukları da ilçe dışında. Onlar bize emanet. Örnek vermek gerekirse, haftada 3 kilo domates tüketecekse götüremeyeceği için 1 kilo alır. Haftada 3 kavun tüketecekse, 1 tane alır. Fakat servis olduğu için hafta içinde tüketeceği neyse o kadar alıyor. Bu durum aynı zamanda esnafa da katkı sağlıyor. Uygulamadan hem esnaf hem vatandaş memnun. Biz de vatandaşı memnun ettiğimiz için mutluyuz" diye konuştu. Baba mesleğin pazarcılığı bir süre kendisinin de yaptığını hatırlatan Başkan Kılıç, "Hem pazarcı esnafına hem vatandaşa destek oluyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Kılıç Balya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title