Haberler

Balıkesir Valisi Turhan'ın İkinci Üniversite Hayali

Vali Turhan: "Benim de bir hayalim var. Balıkesir'de 10 yıl içinde ikinci bir üniversite kurulmasını hayal ediyorum.

03.01.2014 - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kendisinin bir hayalinin olduğunu belirterek, "Balıkesir'de 10 yıl içinde ikinci bir üniversite kurulmasını hayal ediyorum. Bunun gemi ve havacılık üzerine olmasını istiyorum" dedi.

Turhan, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1992 yılında akademik eğitime açılan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Bandırma Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Gemi İnşa Bölümü'nün derslik ve atölyelerinin açılışında, kamu görevlilerinin vatandaşların hizmetkarı olduğunu söyledi

Özellikle öğrencilere yönelik yatırımların, ülkenin geleceğine yapıldığını ifade eden Turhan, "Eğer biz ileride dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yerimizi almak, kişi başı gayri safi milli hasılamızı yükselterek 30 bin dolarlara çıkartmak istiyorsak güçlü üniversitelere sahip olmamız lazım" diye konuştu.

Hayalleri olmayanın mutluluğu ve başarıyı yakalamayacağını vurgulayan Turhan, şunları kaydetti:

"Balıkesir, tarihi bir dönemeçten geçiyor özellikle İstanbul ve İzmit sanayisi bölgemize geliyor. Biga-Bandırma arasında çok güçlü bir sanayiye sahip olacağız. Bu kapsamda kalifiye eleman olması önem taşıyor. Bu ülkede benden daha fazla kazanan boya ustası ve fayans ustaları var. İyi bir mimar dünyada iyi kazanıyor. Size tavsiyem ne iş yaparsanız yapın daima en iyisini yapmaya çalışın. Benim de bir hayalim var. Balıkesir'de 10 yıl içinde ikinci bir üniversite kurulmasını hayal ediyorum. Bunun gemi ve havacılık üzerine olmasını istiyorum. Bu üniveristenin Balıkesir'in neresinde olduğu önemli değil. Benim gönlümden geçen ya Bandırma ya da Edremit Körfezi."

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ise BAÜ'nün, ülkenin önde gelen üniversiteleri arasında yerini aldığını belirterek, "Bandırma Meslek Yüksekokulu ise nitelik ve nicelik bakımından Balıkesir'deki okulların en iyilerinden birisidir dedi. Yeni yılda açılışı gerçekleştirilen bu atölyeler, belki de Bandırma Denizcilik Fakültesinin ilk atölyeleri olacak. Bandırma ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Osman Çenet ise açılışı gerçekleştirilen kompleksin kaynak, boyama gibi işlerinin okul öğrencileri tarafından yapıldığını vurguladı.

Okulun bugüne kadar 3 bin mezun verdiğini dile getiren Çenet, 2013 yıl sonu itibariyle 7 programda bin 200 öğrencinin eğitim öğretiminin devam ettiğini söyledi. Çenet, belediye tarafından yeni açılan dersliklerin bulunduğu alan önünde öğrenciler için halı saha yapılmasını istedi.

Açılışa, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ferhat Bağlarlıoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Bandırma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title