Haberler

Balıkesir - Üniversitelilerden Toplu Ulaşımda "Zam Geri Alınsın" Eylemi

Üniversitelilerden toplu ulaşımda "zam geri alınsın" eylemi Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğrencisi bir grup, toplu taşımada öğrenci ücretlerine yapılan zammın geri alınması için eylem yaptı.

Üniversitelilerden toplu ulaşımda "zam geri alınsın" eylemi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğrencisi bir grup, toplu taşımada öğrenci ücretlerine yapılan zammın geri alınması için eylem yaptı. 1 lira 60 kuruş olan ücretin tekrar 1 lira 10 kuruş olan eski fiyata çekilmesini istedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçen 5 Eylül'de şehir içi toplu taşıma öğrenci ücretlerini 1 lira 10 kuruştan, 1 lira 60 kuruşa yükseltti. Toplu taşımada kullanılan Balkart'ı olmayan öğrencilere de sivil bilet ücreti olan 2 lira uygulanmaya başladı. Yapılan zamma tepkili öğrenciler, eylemlerine bir yenisini ekledi. Bugün saat 15.00'te Toplu Taşıma Merkezi'nde (TTM) bir araya gelen 30 öğrenci, 'Ulaşım zamları geri alınsın' yazılı pankart açtı. "Müşteri değiliz öğrenciyiz" sloganı attı.

Topluluk adına açıklamayı yapan üniversitelilerden Suat Oral, öğrencilerin kar aracı olarak görülmesini istemediklerini, yapılan zamların geri alınmasını istediklerini vurgulayarak, "Geçtiğimiz günlerde, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde yüzlerce öğrenci toplanıp, zamların geri alınmasını talep ettik. Eylemimiz kamuoyu ve basında geniş yer aldı. Buna rağmen konuyla ilgili bir gelişme olmadı. Belediye yönetimi sesimizi duymamakta ısrar ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'dan randevu almak istedik. Talebimize bürokratik oylamalarla karşılık verilmedi. Öğrenciler olarak soruyoruz. Sesimizin duyulması için ne yapmamız gerekiyor. Bugün yine bir araya geldik. 'Ulaşım zamları geri alınsın' diye haykırıyoruz. BAÜ yerleşkesine öğrenci taşıyan araçlarda ücretin 1 lira 60 kuruştan 1 lira 10 kuruşa indirilmesini istiyoruz. Bu konuda isteklerimiz yerine getirilene kadar mücadelemiz devam" edecek dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title