Haberler

Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 26 Şubat'ta Açılacak

6. Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 26 Şubat'ta kapılarını açacak.

Atlas Fuarcılık Balıkesir Bölge Müdürü Mustafa Demirtaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğunu belirterek, dünya genelinde tarım fuarlarının, yeni gelişmeleri üreticilere sunarak teknoloji üretenlerle kullananlar arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Balıkesir'de Kepsut Belediyesinin destek ve katkılarıyla düzenlenecek fuarın 26 Şubat-1 Mart arasında Kepsut Fuar Alanı'nda yapılacağını ifade eden Demirtaş, fuara 350 firmanın ve temsilciliğinin katılacağını kaydetti.

İlk düzenlendiği yıl 27 bin kişiyi ağırlayan fuarın geçen yıl 68 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını ifade eden Demirtaş, "Bu yıl ise 100 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. 28 ille görüşme yaptık. Bu illerin ilçelerine ve muhtarlıklarına kadar ulaştık. Ülkenin birçok bölgesinde muhtarlara ilettik. 38 bin davetiye dağıttık. Yurt dışından da katılımcılar olacak" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş da fuarların, çiftçilerin yeni gelişmeleri görmeleri, bunları tarımda uygulayarak birim başına verimi artırmaları açısından önem taşıdığını söyledi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, ilçelerinin fuara üçüncü kez ev sahipliği yaptığını belirterek, bu yıl 100 binden fazla kişinin geleceğini, tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.

Cankul, fuarda, tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceğini, ziyaretçilerin, yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme imkanı bulacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Demirtaş İsmail Cankul Balıkesir Kepsut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title