Haberler

Balıkesir Şehidini Uğurladı

Balıkesir şehidini uğurladı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bir binaya tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır (38), Balıkesir'de düzenlenen törenin ardından, baba ocağı kırsal Aynaoğlu Mahallesi'nde toprağa verildi.

Şehit Gökhan Bakır'ın naaşı Mardin Selen Kışlası'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı törenin ardından, askeri uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'ne getirildi. Şehit Bakır için saat 16.30'da Atatürk Parkı bitişiğindeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile çok sayıda üst düzey subay, bürokrat, vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile saatlerce şehidin gelmesini bekleyen vatandaşlar, terörü bir kez daha lanetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk göndererek, ailenin ve Balıkesir'in acısına ortak oldu. Törende şehit Bakır'ın özgeçmişi okunurken, son olarak 2014'te Mardin Kızıltepe'de göreve başladığı ve geçici olarak gittiği Nusaybin'de Atmaca 7 kod adlı operasyonda şehit düştüğü açıklandı.

EŞİ METANETİ İLE DİKKAT ÇEKTİ

Mardin'de gerçekleştirilen törene kızları Ezgi ve Duru ile katılan ve eşinin operasyonda yaralanan silah arkadaşlarına sarılarak, "Sizden tek bir şey istiyorum. O da eşimin kanını yerde bırakmayın" diyen şehidin eşi Yeşim Bakır, Balıkesir'de soğukkanlılığı ve metaneti ile dikkat çekti. Şehit astsubayın annesi Gülten Bakır ve babası İrfan Bakır ise sedyeyle getirildi. Bir ara ayağa kalkan yaşlı çift, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı. Oğlunun fotoğrafını öpen baba İrfan Bakır, "Oğlum, Gökhanım" diye gözyaşı döktü. Şehidin kızları da babalarının tabutunu ve fotoğrafını öperek vedalaştı.

Burada edilen duaların ardından askeri bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'ndan Tren Garı'na kadar yapılan yürüyüşe binlerce Balıkesirli katıldı. Vatandaşlar "Her Türk asker doğar", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere kalkan eller kırılsın" sloganları attı. Bazı vatandaşların "yönetim istifa" diye bağırması da dikkat çekti.

Şehidin cenazesi daha sonra 20 kilometre uzaklıktaki Aynaoğlu Mahallesi'ne götürülerek, Alevi dedesinin kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İrfan Bakır Balıkesir Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title