Haberler

Balıkesir Rabia Aydın Davasında Karara Doğru

Rabia Aydın davasında karara doğruBalıkesir'de, boşanma davası açıp, evi terk eden eşi Rabia Aydın'ı (25) çocuklarının gözü önünde bıçaklayıp öldüren Y.A.'nın (30) yargılanmasına devam edildi.

Rabia Aydın davasında karara doğru

Balıkesir'de, boşanma davası açıp, evi terk eden eşi Rabia Aydın'ı (25) çocuklarının gözü önünde bıçaklayıp öldüren Y.A.'nın (30) yargılanmasına devam edildi. Savcı, sanık Y.A.'nın kasten öldürme suçunu eşe karşı işlenmesi nedeniyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Suç ortaklığı ile suçlanan, Y.A.'nın arkadaşı tutuksuz sanık C.A.'nın ise beraatini istedi.

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi Pirebeyler Mahallesi'nde oturan Rabia ve Yaşar A. çifti, 8 yıl önce kaçarak evlendi. Bu evlilikten çocukları 4 yaşındaki M.A. ve 6 yaşındaki Y.A. dünyaya geldi. Ancak bir yıl önce aralarında anlaşmazlık çıkan çift sık sık kavga etmeye başladı. Rabia Aydın'ın şikayeti üzerine eşine 3 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. İddiaya göre, eşinin tehditlerinden bıkan Rabia Aydın, boşanma davası açıp, iki çocuğunu alarak Manisa'nın Soma İlçesi Cenkyeri Mahallesi'nde oturan yakınlarının yanına yerleşti. Boşanmak istemeyen Y.A., geçen 7 Ağustos'da eşi Rabia ile barışıp yeniden bir araya gelmek istediğini söyleyerek arkadaşı C.A. ile birlikte Soma'nın Cenkyeri Mahallesi'ne gitti. Eşi Rabia'yı eve dönmeye ikna etti. Ardından eşi Rabia ile çocukları M.A. ve Y.A.'yı, arkadaşı C.A.'nın kullandığı otomobile bindirerek Bursa'ya gitmek üzere yola çıktı. Yolda çift arasında yeniden tartışma başladı. Balıkesir- Kepsut arasında tartışma şiddetlenince, Y.A. bıçağı çıkartarak iki çocuğu ve arkadaşı C.A.'nın bakışları arasında eşi Rabia'ya defalarca sapladı. Ardından ağır yaralı eşini otomobilden atarak, direksiyondaki arkadaşı C.A.'yı tehditle yola devam ettirdi. Eşinin attığı şarampolden sürünerek yola çıkan ağır yaralı Rabia Aydın'ı gören sürücüler, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekibi, vücudunda 30 bıçak yarası bulunan Rabia Aydın'ı ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen genç kadın kurtarılamadı. Rabia Aydın'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Dursunbey İlçesi'ne bağlı Ören Köyü'nde toprağa verildi. Olayın ardından kaçan Y.A. daha sonra yakalanarak, tutuklandı. Y.A. ve olayda kendisine yardımıcı olan C.A. hakkında Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dava açıldı. Davanın beşinci duruşması bugün görüldü. Duruşmaya, tutuklu Y.A. ile suç ortaklığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan arkadaşı C.A katıldı. Rabia Aydın'ın annesi Sadiye Alkan ve babası Sezai Alkan da duruşmayı izledi.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜBBETLE CEZALANDIRILSIN"

Savcısı mütalaasında olay anında otomobili kullanan C.A'nın beraatini istedi. Savcı, katil zanlısı Y.A'nın kasten öldürme suçunu eşe karşı işlenmesi nedeniyle de TCK'nın 82/1-d maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

"CANAVARCA HİSLE, EZİYET ÇEKTİREREK İŞLENDİĞİ DİKKATE ALINMALI"

Aydın ailesinin avukatı Betül Nuran Karataş ise sanık Y.A'nın canavarca hisle ve eziyet çektirerek bu suçu işlediğini belirtip, ceza verilirken TCK'nın 82/1-b maddesinin de dikkate alınması gerektiğini savundu. Avukat Karataş, sanığın arkadaşı C.A. için beraat istenmesine de karşı çıktı. Dava, karar için 13 Haziran'a ertelendi.

SON YANSIMA MUAVİN

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından bir açıklama yapıldı. Platform Sözcüsü Sevil Dedeş, kadın cinayetlerinde indirim uygulanmamasını ve katil zanlısının hak ettiği cezayı almasını diledi. "Her güne yeni bir kadın cinayeti haberiyle başlıyoruz" diyen Dedeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2016 yılının ilk dört ayında 100'ü aşkın kadın kardeşimizi kaybettik. Kadınlar çoğunlukla en yakınındaki erkekler tarafından öldürülürken, Meclis'te kurulan Boşanmayı Araştırma Komisyonu kadınları şiddet gördüğü kişilerle yaşamaya mecbur bırakan, tecavüzcüleri aklatan, çocuk yaşta evlilikleri teşvik eden bir dizi öneriyi gündeme getirmektedir. 'Bir kerecikten bir şey olmaz', 'Kadına yönelik şiddet yok, algıda seçicilik var' zihniyetiyle hareket edenlerin son yansımasını, yolculuk esnasında genç bir kadın yolcuya cinsel saldırıda bulunan Metro Turizm'in muavininde gördük. Türk Ceza Kanunu, İstanbul Sözleşmesi'ne dayanarak tanımlanmalı ve hakimin yetkisine kalan indirimler uygulanmamalıdır."

"ÇÖZÜM İDAMDA"

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 30 Haziran 2014 tarihinde eski eşi Levent Sargın tarafından öldürülen Emine Baş'ın babası Sabri US da Balıkesir'deki Rabia Aydın davasını izledi. Adliye önünde açıklamalarda bulunan Us, "Bugünkü cumhurbaşkanı 3 çocuk tavsiye ediyor. Kızımın üç tane çocuğu vardı. Hepsi sokakta kaldı. Bu cinayetler ancak idamla durur. Yeni bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın da vicdanı olan bir anne olarak bu işlere el atmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükorhan Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title