Haberler

Balıkesir Milletvekili Ok Açıklaması

MHP'den ihraç edilen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Bizler, Türk milliyetçisiyiz ve ülkücüyüz. Hiç kimse bizim vatan, millet sevgimizi test edemez. Makamı, mevkisi ne olursa olsun bize 'FETÖ'cü, PKK'lı, hain' diyen herkese, söylediklerini misliyle iade ediyorum.

MHP'den ihraç edilen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Bizler, Türk milliyetçisiyiz ve ülkücüyüz. Hiç kimse bizim vatan, millet sevgimizi test edemez. Makamı, mevkisi ne olursa olsun bize 'FETÖ'cü, PKK'lı, hain' diyen herkese, söylediklerini misliyle iade ediyorum." dedi.

Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Hollanda'da, Türkiye'yi temsil eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılanları en ağır ve sert şekilde kınadığını belirterek, bu yapılanlara karşı durmanın insani görev olduğunu bildirdi.

Hükümetin dış politikasına ilişkin eleştirilerini de sıralayan Ok, dün YGS'ye giren öğrencilere dağıtılan kırtasiye malzemelerinin üzerinde "Made in Germany" yazdığını iddia ederek, "Bunlarla Türkiye'deki gerçekleri değiştiremezsiniz. Almanya'ya da Rusya'ya da dün İsrail'e de bu kafa tutmalarınız sizin samimi olduğunuzu göstermiyor. Eğer samimiyseniz çok basit, işte durdurun şu ithalatı, Türk sanayicisi, esnafı, vatandaşı kazansın." ifadesini kullandı.

Hollanda ile Türkiye'nin en büyük krizi yaşadığına değinen Ok, "Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Bakanının, bakanlarının, vatandaşlarının karşı karşıya kaldığı bu muamele bizim onurumuzu, gururumuzu rencide etmiştir, ayaklar altına almıştır." diye konuştu.

Ok, MHP Merkez Disiplin Kurulunun, kendisi ve dört milletvekilinin partiden ihraç edilmesi kararını değerlendirerek, bugüne kadar susmalarının korktuklarından değil, edepli olmalarından kaynaklandığına işaret etti.

Milletvekili olarak kendi görüş ve düşüncelerini beyan etme hakkının bulunduğunu belirten Ok, MHP'nin seçim beyannamelerinde ve tüzüğünde de parlamenter sistemin savunulduğunu aktardı.

İsmail Ok, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin beka sorunu varmış. Buna kargalar bile güler. Ama MHP'nin tabanı, bu yeni anayasa adı altındaki, bütün yetkilerin tek adamda toplandığı, tek adam rejimine yine karşı çıkmaktadır. İşte şahsımıza ve diğer milletvekili arkadaşlarımıza yapılan bu karalamaların, iftiraların sebebi budur. Bizler, Türk milliyetçisiyiz ve ülkücüyüz. Hiç kimse bizim vatan, millet sevgimizi test edemez. Makamı, mevkisi ne olursa olsun bize 'FETÖ'cü, PKK'lı, hain' diyen herkese, söylediklerini misliyle iade ediyorum. Bizde bir şey tutmaz. Hainlik bize yakışmaz, haram bizim etrafımızda dolaşamaz. Biz tüyü bitmedik yetimin hakkını da vatanın da ne demek olduğunu biliyoruz. Bu, bizleri ziyadesiyle rencide, rahatsız etmektedir. Dolayısıyla bundan sonraki tepkimiz daha fazla olacaktır. Bizlere yaptıkları bu saldırılar, Türk milletine ve devletine, Türk milliyetçisi ve bir ülkücü olarak hizmet etme aşkımızdan, şevkimizden bir şey kaybettirmeyi bırak, tam tersine kırbaç etkisi yapacaktır."

"Yolumuz Başbuğ Alparslan Türkeş'in yoludur"

MHP'li muhaliflerin, her türlü engellemenin ötesinde fiili saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını savunan Ok, millete hizmet yolunda her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarına dikkati çekti.

Merhum Alparslan Türkeş'in "Gönül Seferberliğine" adlı kitabında, "MHP'nin yolu, hukukun üstünlüğünü esas alan, çok partili, demokratik, parlamenter hürriyetçi nizamdır." görüşünü dile getirdiğine değinen Ok, "İşte bizim yolumuz da Başbuğ Alparslan Türkeş'in yoludur. Bu yolu dün olduğu gibi bugün yine takip etmeye, bu yolda ilerlemeye ve büyük Türk milletine hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ok, bir soru üzerine, Türkiye ile Almanya arasında son dönemde yaşanan gerilimin danışıklı dövüş olduğunu iddia ederek, "Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de Türkiye'deki referandumu etkilemeye yönelik bir planın önemli bir parçası olduğunu" belirtti.

"Kulislerde referandumun iptal edilebileceği konuşuluyor. Buna ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna Ok, şu yanıtı verdi:

"İşte bu Hollanda'yla, Almanya'yla, Avrupa'yla yaşadığımız krizin temelinde bu yatıyor. 'Hayır' oylarının çok büyük bir farkla önde olması ve AKP Hükümeti'nin çaresizlik içinde bir mağduriyete sığınacak yer, liman aramasından kaynaklanıyor bunlar. Türkiye'de bu mağduriyeti bulamadı. Bulamayınca Yunan Cumhurbaşkanının, Genelkurmay Başkanının, bakanların çıktığı adaya bakanları göndermek yerine Hollanda'ya, Almanya'ya, İsveç'e, İsviçre'ye gönderiyor. Niye? Orada oy yok."

İsmail Ok, "İhraç kararıyla ilgili olarak mahkemeye başvuracak mısınız?" sorusu üzerine, bununla ilgili olarak mahkemeye gitmeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Onlara bu zevki, bu hazzı tattırmak istemiyorum. Türkiye'de hukuk olduğunda, işte o zaman, bizi ihraç edenler ihraç edilecek. Bu tüzüğe rağmen, tüzüğü yok sayarak, parlamenter rejimin değiştirilmesine, tek adam rejimine destek verenler ihraç edilecek."

Kaynak: AA / Politika

Balıkesir Almanya PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title