Haberler

Balıkesir MHP'de Sürpriz İstifa

Balıkesir'de MHP'li İGM Üyesi Cemal Kocataş, partisinden istifa etti.

Balıkesir'de MHP'li İGM Üyesi Cemal Kocataş, partisinden istifa etti. MHP'ye istifasını noter aracılığı ile gönderen Cemal Kocataş, istifasını basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

MHP'de 2009 Yerel Seçimlerinde Balıkesir merkez İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilen Cemal Kocataş, bugün partisinden istifa etti. İGM'de basın toplantısı düzenleyen Cemal Kocataş, istifasının Balıkesir Belediyesi yönetimiyle ilgili olduğunu bildirdi. MHP'deki sessiz yığınların sesi olmak için istifa ettiğini belirten Cemal Kocataş, "45 yıllık bir siyasi parti olan MHP kurulduğundan bu yana iktidarı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer partiler gibi yasal bir partisidir. Ancak 40 yıldır Ülkücülerin rüyasını süsleyen Balıkesir Belediyesi 2009 yılında bütün Ülkücü camia ve Balıkesir halkının teveccühü ile kazanıldı, yerelde iktidar oldu. Ancak daha sonraki dönemlerde bazı zatı muhteremlerin 'Biz bu seçimi 3 kişiyle kazandık' şeklindeki beyanları ve daha sonraki günlerde, aylarda, yıllarda MHP'nin iktidar olduğu Belediye tarafından Ülkücü camianın hiç bu kadar itildiği, kakıldığı görülmemiştir. Biz bu camiada siyaset yaptık, bunlarla beraber bugünlere geldik. Sessiz yığınların isyanı karşısında sessiz kalamazdık bunun neticesinde bu sessiz yığınların sesi olabilmek için MHP'den istifa etmiş bulunmaktayım" dedi.

ÜLKÜCÜLER 30 MART'I BEKLİYOR

MHP'den istifasında en büyük etkenin parti yönetimi ve tüm teşkilatların genel merkez tarafından tamamen Belediyenin yetkilendirilmesi olduğunu aktaran Cemal Kocataş, MHP'deki bu durumun Ülkücü camiada büyük rahatsızlığa yol açtığını, sessiz kalan Ülkücülerin 30 Mart tarihini beklediklerini söyledi. Cemal Kocataş, "Genel merkezin tamamen, Balıkesir'deki her şeyi bütün teşkilatların yetkilerini sadece Belediyeye bırakması Ülkücü camiada büyük bir rahatsızlığa yol açtı. MHP bir siyasi partidir, bir Belediye yönetimine bırakılması ve bu camiaya yıllarını vermiş insanların bunu kabul etmesi mümkün değildir. Tamamen genel merkezin takdiridir bunlar. Ama camiada uygun karşılanmamıştır. Camia sessiz kalmıştır ama herkes 30 Mart'ı beklemektedir" dedi.

İstifasıyla ilgili soruları da cevaplayan Cemal Kocataş, MHP'den istifasının kişisel olduğunu, herhangi bir partiye geçmesinin şimdilik söz konusu olmadığını, gerektiği halde hizmet siyasetinde var olmak gerektiğine inandığında siyasete devam edeceğini, herhangi bir siyasi partiden teklif vb. söz konusu olmadığını kaydetti. Kocataş, "İl Genel Meclis Üyeliğim devam ediyor. 30 Mart Yerel Seçimlerine kadar Bağımsız İGM Üyesi olarak göreve devam edeceğim" dedi.

"BİZ MHP'DE BİR YERE GELMEK İÇİN SİYASET YAPMADIK"

MHP'den istifa eden İGM Üyesi Cemal Kocataş, eski partisi MHP'de sadece bir yerlere gelmek için siyaset yapmadıklarının altını çizdi. Balıkesir'de MHP'nin Belediye Başkanı İsmail Ok, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç ve parti yöneticisi Necmettin Akçınar üçlüsü tarafından yönetildiğini ileri süren Cemal Kocataş, Belediyeye personel, bürokrat alımları sırasında yaptıkları görüşmelerde Ülkücü camiadan alımların yapılmasını istediklerini ve bunun için çabaladıklarını ancak MHP'li Belediyeden, "Ülkücülerde adam mı var?" cevabı aldıklarını, bunun kendilerinde büyük bir hayal kırıklığı ve öfkeye sebep olduğunu ifade etti. Cemal Kocataş, "Evet, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç'in cevabı o oldu, kendisi de benim liseden hocamdır. Bu konuda zaman zaman çok tartıştık ama fikirlerimiz değer görmedi. Belediyeye memur alımı döneminde oldu bu tartışmalar. Biz sadece bir yere gelmek için MHP'de siyaset yapmadık. 1978 yılından beri bu camianın içindeyim, 96'dan beri Türk İslam Ülküsüne sevdamızdan dolayı hizmet etmeye çalmıştık. 1999 yılında aday olduk seçilebilme adına değil, partiyi temsil etme adına olduk. 2004 yılında yine MHP meclis dışında hiç kimse ortalıkta yok, biz gene adayız. Milliyetçi Hareket Partisi'ne gelip aday olmuşlar, sadece bütün keramet kendilerinde demek mümkün değil. Ülkücü camiadan kaç kişi, kaç tane insan bürokrasiye kazandırıldı? Bunları onlara söylediğimizde bize 'Adam mı var?' denildi. Bu camiada o kadar çok insan var ki, bunlar o insanların sayesinde oraya geldi, ille belediye olması gerekmiyordu. Belediyede bir insana 3 tane, 5 tane müdürlük yaptırıyorsunuz. Ülkücüler akıllı insanlardır; Onlar kime nasıl davranacaklarını bilirler" diye konuştu.

"İNSAN HAYATINDA YUTULMAYACAK VE UNUTULMAYACAK ŞEYLER VARDIR"

İGM Üyesi Cemal Kocataş, istifasından önce MHP İl Başkanı Bayram Çılgın ile görüştüğünü, Çılgın'ın kendisini dinledikten sonra birçok konuda hak verdiğini ancak istifa etmemesini istediğini anlatan Kocataş, "İl başkanı istifa etmemizi istemedi. Haklı olduğumuz çok yerin olduğunu ancak partiden ayrılmamızı uygun bulmadığını söyledi. Benim Büyükşehir Belediye seçimleri için hiçbir yere müracaatım olmadı, bir yere talip olmadım. Aldığımız bir görevi ortada bırakıp gitmek bize yakışmaz, yarı yolda bırakmak uygun olmazdı. Zamanı geldi ve istifa ettim. İnsan hayatında yutulmayacak ve unutulmayacak şeyler vardır. Bunların yaptıkları ne yutulur ne de unutulur" şeklinde konuştu.

MHP'nin bir başka İGM Üyesi Soner Demirel de partisinden istifa edeceğini açıklamış, buna karşılık MHP İl Başkanlığı Demirel hakkında kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulunda işlem yürütüldüğünü bildirmişti. Balıkesir MHP'de önümüzdeki günlerde başka istifaların devam edeceği kaydedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Belediyesi Türkiye Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

N.TEMİZnejdettemiz@hotmail.com:

sizi sendikanın orda garanti bankasının karşısında edip beyle gördüm inşallah bunların etkisinden dolayı istifa etmemişsinizdir size inşaallah bir vaad soncunda seçime 1 ay kala istifa etmek yakışmadı

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title