Haberler

Balıkesir'in Yeni Valisi Yaman

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Balıkesir Valisi Ahmet Turhan merkeze alınırken, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da Balıkesir'e atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Balıkesir Valisi Ahmet Turhan merkeze alınırken, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da Balıkesir'e atandı.

İki yıl önce Batman'dan Balıkesir'e atanan 48 yaşındaki Vali Turhan, özellikle Soma'daki maden faciasının ardından bölgede görev yaparak, koordinasyonu sağlamıştı. Balıkesir'i daha iyi tanıtmak için Ankara ve İstanbul'da tanıtım günleri düzenleyen Turhan, daha önce Bursa-Keles, Diyarbakır-Hani, Samsun-Tekkeköy, Mardin-Midyat, Kayseri-Yahyalı, Konya-Cumra, Kayseri-Develi'de de kaymakam, Batman'da vali olarak görev yapmıştı.

Vali Turhan'ın yazılı veda mesajında, "Balıkesir Valisi olarak iki yıllık görev sürem içinde görevimi büyük bir onur ve gururla yürüttüm. Balıkesir'de hoş bir seda bırakmış olma temennisiyle; tüm vatandaşlarımıza varsa hakkımı helal ediyor, onlardan da bana olan haklarını helal etmelerini istirham ediyorum" dedi.

Balıkesir'in yeni valisi Mustafa Yaman da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986'da Kütahya'da kaymakam adayı olarak göreve başladı. Almus, Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına hukuk müşaviri olarak atanan Yaman, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli ve Giresun valiliği görevlerinde bulundu. 11 Mart 2011'de Kırklareli valiliğine atanan Yaman'ın son görev yeri Balıkesir oldu. 53 yaşındaki Yaman, avukat Gülseren Yaman'la evli ve bir çocuk babası. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Turhan Kırklareli Balıkesir Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title