Haberler

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz Açıklaması

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz, sağlık-okuryazarlığının önemine dikkat çekerek, halkımızın sağlık okur yazarlık düzeyinin daha iyi bir noktaya getirebilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz, sağlık-okuryazarlığının önemine dikkat çekerek, halkımızın sağlık okur yazarlık düzeyinin daha iyi bir noktaya getirebilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ülkemizde, son yıllarda sağlık alanındaki gelişmeler tüm dünyada gıpta ile izlendiğini belirten Kocaöz, "Sağlık çalışanlarının yeni uygulamalara uyum sağlamasını gerekmektedir."dedi.

Kocaöz, şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarında bu uyumu eğitimlerle, toplantılarla, sertifika programları ile sağlayabiliyor ve kontrol altında tutabiliyoruz. Ancak sağlık hizmetlerindeki bu değişim ve gelişmeye ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın da uyumunu sağlayabildiğimiz takdirde gerçek başarıyı yakalayabiliriz. Sağlıklı bir yaşamın devam ettirilmesinde sağlık hizmeti sunanlar ve sağlık merkezleri kadar, bireyler ve aileleri de önemlidir. Biz Sağlık Müdürlüğü olarak Valiliğimizden ve Emniyet Müdürlüğümüzden alınan izinlerle bu gün 8 ilçemizde Sağlık- Okuryazarlığı düzeyini ölçme çalışmalarına başlıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki "ölçemediğimiz hiçbir şeyi iyileştiremeyiz. Sağlık Okuryazarlığı "Bireylerin bilgi kaynaklarına ulaşma, bilgiyi okuma ve anlama, bilgiler ışığında sağlık ve sağlığın korunması-geliştirilmesi ile ilgili konularda, yaşam boyunca yaşam kalitesini artırmaya yönelik doğru kararlar verme ve uygulama ile ilgili istekleri ve kapasiteleri anlamına gelmektedir. Bu çalışmamız ile İlimizin sağlık okuryazarlığı düzeyini tespit ederek, sonuçlar doğrultusunda halkımızın sağlık okur yazarlık düzeyini nasıl daha iyi bir noktaya getirebileceğimizi planlayacağız."

Vatandaşlarımızın sağlık okuryazarlık düzeyinin yüksek olması bizim ilimizde yürütülen sağlık hizmetlerinin de daha çok gelişmesine katkı da bulunacağına dikkat çeken Kocaöz,"Yüksek düzeyde sağlık okuryazarı olan kişiler, hem kendi sağlıklarını geliştirmekte, hem de çevresinde bulunan sağlık kurumlarının gelişmesine katkı da bulunmaktadır. Özellikle tedavi maliyetlerinin teknoloji ile birlikte artması, sağlık hizmetlerinde koruyucu faaliyetlere daha çok önem vermemizi gerektirmektedir. Dolayısıyla vatandaşımızın sağlık okur yazarlık düzeyinin artması, hastalıklardan korunma konusunda da bilinç düzeyinin artması anlamına gelmektedir. Ayrıca sağlık okur yazarlık düzeyi arttıkça vatandaşımızın hekim ile daha çok işbirliği yapmasına, yazılan ilaçları daha dikkatli ve doğru kullanmasına, doktorun tedavi ile ilgili talimatlarına bağlı kalarak iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunacaktır. Sağlık okuryazarlığı düzeyinin düşük olması ise vatandaşlarımızın sağlık durumları kötüleşmekte, hastalar koruyucu sağlık hizmetlerini daha az, tıbbi hizmetleri daha fazla kullanmakta, tedavilerini daha az anlamakta ve tedaviye uyumları daha düşük düzeyde olmaktadır. Bu nedenle planlı faaliyetlerle adım adım toplumumuzun sağlık okur yazarlık düzeyini yükseltmemiz gerekiyor. Sağlık Müdürlüğü olarak bu konuda ilk adımı atan illerden biriyiz. Çalışmamızı tamamen sağlık müdürlüğümüz bünyesinde çalışan arkadaşlarla yürüteceğiz. Yakalarında Sağlık Müdürlüğümüzün kimlik kartı olacak. Ayrıca araştırmayı yapan arkadaşların isimleri emniyet müdürlüğümüzde bulunacak. Vatandaşlarımızdan çalışmamıza desteklerini talep ediyoruz."diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Servet Kocaöz Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title